Broccolisoep met geroosterde zaden uit 'Soep' van 'Soup en zo'

Ben jij ook zo dol op soep? Dan heb ik hier een geweldig recept van brocolisoep. Een gepureerde soep met een scheutje room en pttige geroosterde zaden. Deze broccolisoep komt uit het boek 'Soep' van 'Soup en zo' en staat in een half uur op tafel. Lekker voor de lunch of een lichte avondmaaltijd. 


 

Broccoli is supergezond. Dat lees je overal. Broccoli staat hoog op de lijst van Superfoods net als zaden en noten. De combinatie broccoli met geroosterde zaden zou je dus MEGA-gezond kunnen noemen. Maar ook als je niet zo bezig bent met 'healthy food' is deze soep zeker wat voor jou. Hij is gewoon MEGA-lekker.

De soep is bijna net zo dik als een goed bord snert. Je kunt hem lekker oplepelen met een stuk geroosterd brood. Wil je hem liever wat dunner? Dat is zo opgelost. Een scheutje water erbij, klaar. Wel even proeven of hij dan niet te flauw is.

 

Voor twee personen

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 30 minuten

 

50 ml olijfolie

1 middelgrote ui, grof gesneden

1/2 wortel, in plakjes van 1 cm

500 ml water

1 grote broccoli, de roosjes kort afgesneden, de stelen apart en de stronk geschild en in stukjes

60 ml slagroom

1 tl citroensap, vers

versgemalen zwarte peper en zeezout

 

Voor de zadenmix

20 g zonnebloempitten

20 g pompoenpitten

10 g pijnboompitten

1/4 tl chilipeper

 

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en de wortel op laag vuur in 10 minuten glazig. Rooster ondertussen de zaden in een droge koekenpan tot ze hun geur afgeven en knapperig worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Schep de zaden regelmatig om.

Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe de broccolistronken en -stelen erbij en kook met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.

Voeg de slagroom en de broccoliroosjes toe, breng de soep weer aan de kook en laat 1 minuut koken. Kook de broccoliroosjes niet langer dan 1 minuut want dan verdwijnt de heldergroene kleur. Draai het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met citroensap, zwarte peper en zeezout en serveer met de roosterde zaden en lekker vers geroosterd donkere brood. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar het boek 'Soup en zo'?

Lees dan hier de review of bekijk het boek bij Bol.com


Meer recepten uit Soep van Soep en Zo?

Zoete-aardappelsoep met kokos en cashewnotenGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.