
2 personen - 30 minuten
soep
Ingrediënten
- 50 ml olijfolie
- 1 middelgrote ui, grof gesneden
- 1/2 wortel, in plakjes van 1 cm
- 500 ml water
-
1 grote broccoli, de roosjes kort afgesneden, de stelen apart en de stronk geschild en in stukjes
- 60 ml slagroom
- 1 tl citroensap, vers
- versgemalen zwarte peper en zeezout
Voor de zadenmix
- 20 g zonnebloempitten
- 20 g pompoenpitten
- 10 g pijnboompitten
- 1/4 tl chilipeper
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en de wortel op laag vuur in 10 minuten glazig. Rooster ondertussen de zaden in een droge koekenpan tot ze hun geur afgeven en knapperig worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Schep de zaden regelmatig om.
Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe de broccolistronken en -stelen erbij en kook met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar.
Voeg de slagroom en de broccoliroosjes toe, breng de soep weer aan de kook en laat 1 minuut koken. Kook de broccoliroosjes niet langer dan 1 minuut want dan verdwijnt de heldergroene kleur. Draai het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met citroensap, zwarte peper en zeezout en serveer met de roosterde zaden en lekker vers geroosterd donkere brood.

Kookboek

Soep
Soup en Zo
In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.