Rundercarpaccio

4 personen - 70 minuten

borrelhapje - vlees

Ingrediënten

 • 1 flespompoen (1,2 kg)
 • 1 tl venkelzaad
 • 1 tl korianderzaad
 • 1/2 tl chilivlokken
 • 1 snufje kaneel
 • olijfolie
 • 150 g vacuümverpakte kastanjes

 

 • 3 takjes verse rozemarijn
 • 600 g ossenhaas
 • 1 volle el dijonmosterd
 • extra vergine olijfolie
 • 2 citroenen
 • 6 handenvol gemengde seizoensla
 • Parmezaanse kaas

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoen, snijd in vieren, dan in plakken van 1 cm en doe in een schaal. Houd de pitten apart.

Wrijf n een vijzel de specerijen tot poeder en meng samen met een flinke scheut olijfolie met de pompoenstukken. Hussel alles goed door elkaar zodat alle stukjes bedekt zijn met olie en specerijen. 

Leg de stukken in een braadslee en zet 45 à 50 minuten in de oven of tot ze goudbruin en gaar zijn. Verdeel er e laatste 10 minuten de kastanjes en pitten over en bak verder (walnoten zijn ook lekker als je geen kastanjes hebt). 

Hak de rozemarijnnaaldjes fijn met peper en zout. Wrijf de ossenhaas in met 1 el olijfolie en rol het vlees door de kruiden. Verwarm een pan op hoog vuur tot hij gloeiend heet is en braad het vlees in 2 tot 3 minuten rondom bruin aan. Alleen dichtschroeien, niet garen! Laat het vlees daarna buiten de pan even rusten.

 

Bereiden: 10 minuten

Pers het sap uit de citroenen. Klop de mosterd met de extra vergine olijfolie en het citroensap door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees met een scherp mes in flinterdunne plakjes en druk ze met een mes plat. Leg de plakjes op een bord of schaal en bestrooi van grote hoogte met zeezout. Leg er de parten geroosterde pompoen op en verdeel de noten en pitten erover. Sprenkel er het grootste deel van de dressing over en bewaar de rest om de sla mee aan te maken. Leg de blaadjes in het midden en maak af met schaafde Parmezaanse kaas. 

Kookboek

Jamie Oliver's Kerst Kookboek

Jamie Oliver

Jamie Oliver helpt je met Jamie Oliver’s Kerst Kookboek om deze feestdagen de lekkerste gerechten zónder stress op tafel te ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.