Geplette spruiten uit Jamie Oliver's Kerst Kookboek

Dat ik vroeger geen spruitjes lustte daar snap ik nu niks meer van. Ik vind ze heerlijk, zeker uit de oven of wok. Jamie bakt zijn spruitjes in Jamie Oliver's Kerst Kookboek met chorizo en kastanjes. Een ideaal recept voor een dineetje. Je maakt het overdag klaar en terwijl jij je voorgerecht eet, doen de spruiten zichzelf in de oven. 


Zal je altijd zien. Wil ik voor het eerst een gerecht met kastanjes maken, zijn ze op! En omdat ik in mijn hoofd had dat ik dit tóch ging maken, heb ik het recept aangepast. Ik heb de kastanjes vervangen door pecannoten. Ook heel lekker, maar nou weet ik dus niet wat lekkerder is, met kastanjes of met pecannoten. Weet je wat, ik maak het gewoon nog keer. Helemaal niet erg hoor. Mmmmmm......

 

6 tot 8 personen als bijgerecht

Voorbereiden: 15 minuten. In totaal: 25 minuten.

 

1 kilo spruitjes, gewassen en lelijke blaadjes verwijderd

150 g chorizo, in stukjes

1 el olijfolie

100 g vacuümverpakte kastanjes, verkruimeld

2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes

1 el sherryazijn (of een andere lekkere azijn)

 

Verwarm de oven voor op 180 °C en breng water aan de kook. Kook de spruitjes 8 minuten in gezouten kokend water en laat uitlekken. Bak de chorizo in 1 el olijfolie op matig vuur tot de olie rood is. Voeg de kastanjes toe en de rozemarijnnaaldjes en schep alles door elkaar. Voeg dan de spruitjes toe, schep nogmaals door elkaar met de azijn en doe met de kastanjes en rozemarijn in een ovenschaal. Druk alles met de stamper een beetje plat zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

 

Bak 25 minuten in de oven of tot de spuitjes verkleuren of bewaar afgedekt voor later.

 


Nieuwsgierig geworden naar Jamie Oliver's Kerst Kookboek?

Lees dan hier de review of bekijk het boek bij Bol.com


Meer recepten uit Jamie Oliver's Kers Kookboek

Rundercarpaccio

Met pompoen, kastanjes en winterblaadjesGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.