Jamie Oliver's Kerst Kookboek

Wat een geweldig boek is Jamie Oliver's Kerst Kookboek. Ik ga er echt niet alleen met kerst uit koken maar ook bij mijn andere etentjes. De recepten zijn klassiek, maar wel met een moderne twist. En dat maakt dat iedereen de gerechten lekker vindt, jong en oud. 

Verwacht ook nu geen culinaire hoogstandjes. In Jamie Oliver's Kerst Kookboek staan gerechten die vol van smaak zijn en die je makkelijk van tevoren klaar kunt maken. Daardoor heb je op het moment van je etentje je handen vrij en heb je meer tijd voor je gasten. Voorbereidingstijden zijn in dit boek niet aangegeven. Maar hé, het is Kerst. Alle tijd om heerlijk te plannen, koken en lekker lang te tafelen. 

Gezonde voeding is voor Jamie van groot belang. Door de jaren heen is dit ook steeds beter in zijn boeken terug te vinden. Bij alle recepten zijn de voedingswaardes aangegeven. Zo weet je precies wat je eet, ook met Kerst. 


De recepten in het boek zijn in 13 hoofdstukken verdeeld, van 'slimme voorafjes' tot 'zoete hapjes'. Maar ook 'cadeautjes om op te eten' en mijn favoriete hoofdstuk 'waanzinnige restjes'. Jamie zorgt echt voor dat jij een relaxte Kerst hebt want zelfs de oventijden van de recepten zijn op elkaar afgestemd. Zo zijn bijna alle ovengerechten af te bakken op 180 waardoor je meerdere gerechten tegelijkertijd in de oven kan plaatsen. Je hoeft alleen nog maar te kijken hoelang ze in de oven moeten.

 

Het boek ziet er prachtig uit met sfeervolle kerstplaatjes en af en toe een familiekiekje. Ook van alle recepten is een foto gemaakt zodat je weet hoe het gerecht eruit ziet als je het je gasten serveert.  

Kortom, zorg dat je niet boek altijd dicht bij de hand hebt en ruim het niet op bij de kerstballen op zolder. Dit is écht een boek om uit te koken, telkens weer. 

 

Voorproefje uit Jamie Oliver's Kerst Kookboek

Rundercarpaccio

met geroosterde pompoen, kastanjes en winterblaadjes

Geplette spruiten

uit de oven met chorizo en kastanjes

Jamie Oliver

Hardcover

405 pagina's

Kosmos uitgevers

Prijs €28,95

 

 

Nieuwsgierig geworden naar Jamie Oliver's Kerst Kookboek?

 

Bekijk het boek dan bij Bol.com 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.