Kazig kaasloos roerei met opengebarsten kerstomaatjes

4-6 personen - 20 minuten

ei

Ingrediënten

Voor de eieren

  • 12 eieren van goede kwaliteit
  • 120 ml slagroom
  • 1 tl zeezout
  • 1/4 tl versgemalen zwarte peper
  • 3 el olijfolie
  • 3 el boter

 

Voor de opengebarsten kerstomaatjes

  • 2 el olijfolie
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/4 tl versgemalen zwarte peper
  • 10 g fijngesneden bieslook

Met knoflook geroosterd spek

  • 12 dikke plakken spek
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

 

 


Bereiden

 

De eieren bakken:

Klop de eieren, slagroom, het zout en de peper in een kom tot het er als gesmolten ijs uitziet.

Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op laag vuur tot de boter gesmolten is. Houd het vuur laag, doe de eieren erbij en bak ze al roerend 12 tot 14 minuten tot ze een vla-achtige substantie hebben en hier en daar gaan stollen. Zet het vuur uit.

 

De tomaten bereiden: 

Verhit de laatste 10 minuten van de baktijd van de eieren een zware koekenpan op matig tot hoog vuur. Doe de olie erin en draai de pan rond. Voeg de tomaatjes toe en bestrooi ze met het zout en de peper. Bak de tomaatjes 5 tot 6 minuten en schep ze regelmatig om. 

 

Met knoflook geroosterd spek 

Verhit de oven tot 190 °C.

 

Leg de plakken spek op een bakplaat. Ze mogen niet over elkaar heen liggen. Strooi de knoflook erover. Rooster het spek 12 tot 15 minuten tot het krokant is. 

 

Serveer het roerei met de bieslook, de tomaatjes en eventueel spek. Bestrooi het met nog wat zout en peper. 

 

Kookboek

Cravings

Chrissy Teigen

Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is... Haar kookboek Cravings bevat de recepten voor ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.