Kazig kaasloos roerei met opengebarsten kerstomaatjes uit Cravings van Chrissy Teigen

Dit is hét perfecte gerecht voor in de kerstvakantie. Maak het voor de familie-kerstbrunch of lekker voor jezelf, om op te eten terwijl je rustig de puzzel in de krant maakt. Het roerei is romig met zoutig en crispy spek, precies zoals Chrissy het graag heeft.

Ik weet zeker dat jij er ook van zal smullen.


Hoewel ik het vuur matig had gezet, ging het roerei te hard. Het resultaat was dus geen vla-achtig roerei maar toch een beetje kruimelig. Wel héél lekker, zeker met de tomaatjes en het spek. De volgende keer zet ik wel het vuur op de allerlaagste stand. 

Het spek in de oven ging heel makkelijk en met een stukje bakpapier eronder blijft de bakplaaat ook nog schoon. Mijn spek was in 10 minuten bruin en knapperig maar dat is natuurlijk afhankelijk van de dikte. 

 

Voor 4 tot 6 personen

Voorbereiden: 5 minuten. In totaal: 20 minuten. 

 

Voor de eieren

12 eieren van goede kwaliteit

120 ml slagroom

1 tl zeezout

1/4 tl versgemalen zwarte peper

3 el olijfolie

3 el boter

 

Voor de opengebarsten kerstomaatjes

2 el olijfolie

500 g kerstomaatjes

1/2 tl zeezout

1/4 tl versgemalen zwarte peper

 

10 g fijngesneden bieslook

Met knoflook geroosterd spek

 

De eieren bakken:

Klop de eieren, slagroom, het zout en de peper in een kom tot het er als gesmolten ijs uitziet.

Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op laag vuur tot de boter gesmolten is. Houd het vuur laag, doe de eieren erbij en bak ze al roerend 12 tot 14 minuten tot ze een vla-achtige substantie hebben en hier en daar gaan stollen. Zet het vuur uit.

 

De tomaten bereiden: 

Verhit de laatste 10 minuten van de baktijd van de eieren een zware koekenpan op matig tot hoog vuur. Doe de olie erin en draai de pan rond. Voeg de tomaatjes toe en bestrooi ze met het zout en de peper. Bak de tomaatjes 5 tot 6 minuten en schep ze regelmatig om. 

 

Serveer het roerei met de bieslook, de tomaatjes en eventueel spek. Bestrooi het met nog wat zout en peper. 

 

Met knoflook geroosterd spek voor 3 tot 6 personen

Voorbereiden: 3 minuten. In totaal: 20 minuten. 

 

12 dikke plakken spek

3 teentjes knoflook, fijngehakt

 

Verhit de oven tot 190 °C.

Leg de plakken spek op een bakplaat. Ze mogen niet over elkaar heen liggen. Strooi de knoflook erover. Rooster het spek 12 tot 15 minuten tot het krokant is. 

 


Nieuwsgierig geworden naar Cravings van Chrissy Teigen?

Lees dan hier de review of bekijk het boek dan bij Bol.com 


Meer recepten uit Cravings van Chrissy Teigen

Spicy gehaktbrood met Italiaanse worst

 

 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.