Spicy gehaktbrood met Italiaanse worst

6 personen - 90 minuten

vlees

Ingrediënten

  • 3 sneetjes witbrood, vers of van 1 dag oud
  • 5 el melk
  • 120 g paddenstoelen, grofgehakt
  • 450 g rauwe pikante Italiaanse worst (zonder darm)
  • 450 g rundergehakt
  • 150 g ui, gesnipperd
  • 120 g wortel, fijngeraspt

 

  • 1 groot ei
  • 1 el worcestersaus
  • 2 tl zeezout
  • 1 tl chiliflakes
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 75 g ketchup
  • 2 el bruine basterdsuiker

 


Bereiden

 

 

 

Verhit de oven tot 175 °C. 

Maal het brood in de keukenmachine tot kruimels (ca. 75 g). Doe ze in een grote kom, schenk de melk erbij en laat 4 minuten weken. 

Maal de paddenstoelen in de keukenmachine fijn. Doe ze samen met het worstvlees, het gehakt, de uien, de wortel, het ei, de worcestersaus, het zout, de chiliflakes en zwarte peper bij het broodkruim. Meng alles voorzichtig met je handen, druk het niet teveel aan want dan wordt het gehaktbrood taai. 

Vet een broodvorm of cakevorm van 23 x 13 cm in met boter of spray en doe het gehaktbroodmengsel erin. Roer de ketchup en bruine suiker in een kommetje door elkaar en smeer dit mengsel op de bovenkant van het gehaktbrood. .

Zet het gehaktbrood ongeveer 1 uur in de oven tot het gaar is en de glaze iets is opgedroogd. Laat het brood even afkoelen voordat je het in plakken snijdt. 

Kookboek

Cravings

Chrissy Teigen

Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is... Haar kookboek Cravings bevat de recepten voor ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.