Spicy gehaktbrood met Italiaanse worst uit Cravings van Chrissy Teigen

Dit recept voor gehaktbrood van Chrissy Teigen maak je met Italiaanse worst. Je zult het wel vaker bij me tegenkomen maar ik kon dus niet aan Italiaanse worst komen. Om het gehaktbrood wel die specifieke Italiaanse smaak te geven heb ik een kruidenmengsel aan het worstmengsel toegevoegd: 


1 tl venkelzaad,1/2 tl piment en nog wat extra zwarte peper, fijngemalen in de vijzel.

Chrissy gebruikt in haar recept een broodvorm van 13 x 23 cm. Heb je die niet? Geen probleem hoor. Iedere ovenschaal of cakevorm met een inhoud van 2 liter is prima. Ik gebruikte een cakevorm en heb de oventijd met 10 minuten verlengd. Het gehaktbrood krimpt tijdens het bakken en aan het einde van de baktijd zit er veel vocht rondom het gehaktbrood. Dat kan je voorzichtig afgieten waarna je het brood op een schaal of legt. Hou er rekening mee dat hoe warmer het brood is, hoe eerder het breekt. 

Het resultaat was een heerlijk sappig en spicy gehaktbrood met een sticky laagje op de bovenzijde. Om te smullen!

 

Voor 6 personen

Voorbereiden: 20 minuten. In totaal: 1 uur en 30 minuten. 

 

3 sneetjes witbrood, vers of van 1 dag oud

5 el melk

120 g paddenstoelen, grofgehakt

450 g rauwe pikante Italiaanse worst (zonder darm)

450 g rundergehakt

150 g ui, gesnipperd

120 g wortel, fijngeraspt

1 groot ei

1 el worcestersaus

2 tl zeezout

1 tl chiliflakes

1/2 tl versgemalen zwarte peper

75 g ketchup

2 el bruine basterdsuiker

 

Verhit de oven tot 175 °C. 

Maal het brood in de keukenmachine tot kruimels (ca. 75 g). Doe ze in een grote kom, schenk de melk erbij en laat 4 minuten weken. 

Maal de paddenstoelen in de keukenmachine fijn. Doe ze samen met het worstvlees, het gehakt, de uien, de wortel, het ei, de worcestersaus, het zout, de chiliflakes en zwarte peper bij het broodkruim. Meng alles voorzichtig met je handen, druk het niet teveel aan want dan wordt het gehaktbrood taai. 

Vet een broodvorm of cakevorm van 23 x 13 cm in met boter of spray en doe het gehaktbroodmengsel erin. Roer de ketchup en bruine suiker in een kommetje door elkaar en smeer dit mengsel op de bovenkant van het gehaktbrood. .

Zet het gehaktbrood ongeveer 1 uur in de oven tot het gaar is en de glaze iets is opgedroogd. Laat het brood even afkoelen voordat je het in plakken snijdt. 

 


Nieuwsgierig geworden naar Cravings van Chrissy Teigen?

Lees dan hier de review of bekijk het boek dan bij Bol.com 


Meer recepten uit Cravings van Chrissy Teigen

Kazig kaasloos roerei met opengebarsten kerstomaatjes

 

 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.