Soep van Soup en zo

 

Soup en zo is een culinaire take-a-way soepwinkel in Amsterdam. Zij hebben drie vestigingen waar je soep (en sla) kan eten of meenemen. In het boek Soep hebben zij al hun favoriete wereld- en fusionrecepten gebundeld. Een soep-kookboek voor iedereen die goed en eenvoudig wil eten.

 

 

De eetcultuur van Soup en zo is weinig vlees, een gezond dieet en biologische producten. 

In het boek Soep staan ruim 40 soeprecepten waarvan de meesten zonder vlees. De soepen zijn verdeeld in drie categorieën: gepureerde soepen, soepen met stukjes groente en soepen met peulvruchten. Daarnaast zijn er nog 5 recepten voor bouillons en 7 recepten voor toppings zoals basilicumpesto, croutons en een geroosterde zadenmix. Daarmee maak je een soep écht af.  

 

De basis van de soepen van Soup en zo is geen bouillon maar water. Water, groente, kruiden en zout naar eigen smaak. Puur en eerlijk. Dat is Soup en zo. De recepten zijn dezelfde als waar de koks van Soup en zo mee werken. Ze zijn niet moeilijk, wel smaakvol.   


Eenvoud is de kracht van Soup en zo en dat zie je terug in het boek Soep. Per recept is een foto toegevoegd zonder opsmuk. Alleen soep.

De ingrediëntenlijst kan soms wat lang zijn om diepte in de smaak van de soep te brengen. Het recept is echter altijd eenvoudig. Hoeveelheden staan precies aangegeven maar de kooktijden niet bij ieder recept. Het kan dus zijn dat je elders even de kooktijd voor beetgare sperzieboontjes op moet zoeken als je dat niet weet. Maar verder kom je er vast wel uit. 

 

Verder zijn de soepen lekker dik maar dat kan je makkelijk aanpassen door water toe te voegen. Datzelfde geldt voor de gepureerde soepen. Houd je van een zalfachtige gladheid pureer je lang, houd je van textuur dan pureer je kort of je houd een klein deel van de groenten apart en voegt die later aan de gepureerde soep toe. 

 

Voorproefje uit Soep van Soup en zo?

 

Auteurs Lise Lotte ten Voorde en Mariëtte Wijne

Hardcover

240 pagina's

Kosmos uitgevers

Prijs €16,99

 

Nieuwsgierig geworden naar Soep van Soup en zo?

Bekijk het boek dan bij Bol.com 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.