
6-10 personen - 50 minuten
vlees
Ingrediënten
- 12 kippendijen, zonder vel of bot
- 2 citroenen, zonder waslaagje
- 1 dl milde olijfolie
- 4 dikke of 6 kleinere teentjes knoflook, gepeld en geraspt of fijngehakt
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
-
1 tl korianderpoeder
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 1/4 tl versgemalen nootmuskaat
- 2 tl zeezoutvlokken
- slabladeren, voor erbij
Voor de shoarmasaus
- 250 g yoghurt
- 4 el tahin
- 1 dikke of 2 kleinere teentjes knoflook, gepeld en geraspt of fijngehakt
- flinke snuf zout, naar smaak
- 1 el granaatappelpitjes
Bereiden
Neem een grote hersluitbare diepvrieszak en doe de kippendijen erin.
Rasp de citroenschil erin en doe het sap erbij. Giet de olijfolie erbij, voeg de knoflook toe en vervolgens de overige ingrediënten, behalve die voor de saus.
Schud alles flink door elkaar en leg de dichte zak minimaal 6 uur tot maximaal 1 dag in de koelkast.
Verhit als je gaat koken de oven voor op 220 graden. Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Doe de inhoud van de zak dan in een lage braadslee en zorg ervoor dat de kippendijen naast elkaar liggen, niet op elkaar. Braad ze in de hete oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
Maak tegen het einde van de braadtijd de saus. Meng simpelweg de yoghurt met de tahin en de knoflook. Voeg zout naar smaak toe en bestrooi het mengsel met wat granaatappelpitten.
Snijd de kip in repen. Beleg een schaal of een paar borden met knapperig slablad, leg daar de kip op en besprenkel met de olieachtige sappen van de kip.

Kookboek
Simply Nigella
Nigella Lawson
In Simply Nigella brengt Nigella Lawson het oprechte plezier en kalme comfort terug in onze keuken ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.