Kipshoarma uit de oven uit Simply Nigella van Nigella Lawson

Zin in shoarma? Dan moet je dit recept van Nigella Lawson eens proberen uit haar boek Simply Nigella. Sappig gemarineerde kippendijen die je in de oven braadt. Makkelijker kan bijna niet.

Nigella serveert er een tahinsaus bij maar wij kunnen ook niet zonder eigengemaakte knoflooksaus. Jij wel?


Nigella geeft in haar boek Simply Nigella de tip om bij de shoarma zure bommetjes en snel ingemaakte wortel te serveren. Allebei de recepten komen ook uit het boek Simply Nigella. Die recepten krijg je later van me. Moet je wel wel nog even aan herinneren hoor. 

 

Voor 6 tot 10 personen (afhankelijk van hoe je het wil serveren)

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 40 minuten.  Wachten: 6 uur tot 1 dag.

 

12 kippendijen, zonder vel of bot

2 citroenen, zonder waslaagje

1 dl milde olijfolie

4 dikke of 6 kleinere teentjes knoflook, gepeld en geraspt of fijngehakt

2 gedroogde laurierblaadjes

2 tl paprikapoeder

2 tl komijnpoeder

1 tl korianderpoeder

1 tl gedroogde chilivlokken

1/4 tl kaneelpoeder

1/4 tl versgemalen nootmuskaat

2 tl zeezoutvlokken

slabladeren, voor erbij

 

Voor de shoarmasaus

250 g yoghurt

4 el tahin

1 dikke of 2 kleinere teentjes knoflook, gepeld en geraspt of fijngehakt

flinke snuf zout, naar smaak

1 el granaatappelpitjes

 

Neem een grote hersluitbare diepvrieszak en doe de kippendijen erin.

Rasp de citroenschil erin en doe het sap erbij. Giet de olijfolie erbij, voeg de knoflook toe en vervolgens de overige ingrediënten, behalve die voor de saus. 

Schud alles flink door elkaar en leg de dichte zak minimaal 6 uur tot maximaal 1 dag in de koelkast.

Verhit als je gaat koken de oven voor op 220 graden. Haal de kip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Doe de inhoud van de zak dan in een lage braadslee en zorg ervoor dat de kippendijen naast elkaar liggen, niet op elkaar. Braad ze in de hete oven in 30 minuten gaar en goudbruin. 

Maak tegen het einde van de braadtijd de saus. Meng simpelweg de yoghurt met de tahin en de knoflook. Voeg zout naar smaak toe en bestrooi het mengsel met wat granaatappelpitten. 

 

Snijd de kip in repen. Beleg een schaal of een paar borden met knapperig slablad, leg daar de kip op en besprenkel met de olieachtige sappen van de kip. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Simply Nigellla van Nigella Lawson?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit Simply Nigella van Nigella Lawson?

 

 

Snelle zure bommetjes 

 

 

 

 

 

 

 

Burrito met zoete aardappel, zwarte bonen en avocado

 

 

 

 

 

 

Snel ingemaakte wortels



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.