Muffins die altijd lukken uit The New Easy van Donna Hay

Muffins bakken. Zo gezellig om dat in de vakantie samen met de kinderen te doen. En met deze muffins van Donna Hay uit The New Easy is het helemaal een makkie. Ze kunnen namelijk niet mislukken. Dat is gegarandeerd succes en met zoveel fruit erin zou je het misschien nog een gezond tussendoortje kunnen noemen ook. 


In het oorspronkelijke recept staat dat je ook diepvriesfruit kan gebruiken. Nou, dat heb ik gedaan. Maar dan mislukken ze dus wel!. De bessen lagen al een tijdje in de vriezer, misschien lag het daar aan, maar het hele beslag werd grijzig. En de muffins waren nog steeds grijs toen ze gebakken waren. Bah! We hebben er flink om gelachen en er toch nog een paar opgegeten. 

Maar je ziet, met verse bessen zien ze er wel lekker uit. En ze smaken ook nog eens heerlijk. Krokant aan de bovenkant en smeuïg zacht van binnen. En het fijne is dat ze ook nog eens zo snel klaar zijn. Met dit recept staan je muffins binnen 10 minuten in de oven. 

 

Voor 12 muffins

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 40 minuten

 

190 g zelfrijzend bakmeel

1/2 tl bakpoeder

110 g fijne kristalsuiker

1 ei

60 ml plantaardige olie

1 tl vanille-extract

90 ml melk

125 g frambozen of blauwe bessen 

50 g melk-, pure of witte chocolade

 

Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

Meng het meel, de bakpoeder en suiker in een kom. Klop het ei, de olie, vanille en melk in een andere kom tot een gladde massa. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer tot alles net een samenhangend geheel vormt.

 

Roer fruit en chocolade er snel door. Schep het beslag in 12 met papieren vormpjes beklede muffinvormpjes. Zet 25 tot 30 minuten in de oven of tot ze precies gaar zijn (test met een prikker). 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar The New Easy van Donna Hay?

Bekijk het boek bij Bol.comGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.