Zoete-aardappelsoep met kokos en cashewnoten

4 personen - 30 minuten

soep

Ingrediënten

  • 40 ml olijfolie
  • 1 middelgrote ui, grof gesnipperd
  • 1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 1/2 rode Spaanse peper, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 kg zoete aardappels, geschild en grof gesneden

 

  • 800 ml water
  • 75 g creamed coconut (santen)
  • 4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak
  • sap 1/2 limoen
  • zeezout

koriander, fijngesneden, om te garneren

 

cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout en een drup zonnebloemolie, om te garneren


Bereiden

 

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.

Voeg zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan. 

Doe, als de aardappels gaar zijn, de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met tamari, limoensap en zeezout. 

Serveer de soep met koriander en cashewnoten.

Kookboek

Soep

Soup en Zo

In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het...

 

Lees verder

 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.