Zoete-aardappelsoep met kokos en cashewnoten uit 'Soep' van 'Soup en Zo'

Daar heb ik nou écht zin in met dit weer. Een groot bord dampende soep om me aan op te warmen. 

Deze licht-gepeperde, romige soep met kokos en cashewnoten komt uit het boek Soep van Soup en Zo. Krijg je het weer lekker warm van binnen, ook al vriest het buiten dat het kraakt. 

 


 

In plaats van tamari heb ik Japanse sojasaus van Kikkoman gebruikt, en voor de smaak nog een lepeltje extra toegevoegd. Daardoor was zout niet meer nodig. Ook heb ik de tip van de schrijvers van Soup en Zo geven opgevolgd en wat extra water toegevoegd aan de soep en zoals je op de foto kan zien is hij dan echt te te dun hoor. Maar .... smaken verschillen. Doe gewoon wat jij lekker vindt. 

 

Voor vier personen

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 30 minuten

 

40 ml olijfolie

1 middelgrote ui, grof gesnipperd

1 duimgroot stuk gemberwortel, geschild en fijngesneden

1/2 rode Spaanse peper, grof gesneden

2 tenen knoflook, grof gesneden

1 kg zoete aardappels, geschild en grof gesneden

800 ml water

75 g creamed coconut (santen)

4 tl tamari (Japanse sojasaus) + extra naar smaak

sap 1/2 limoen

zeezout

 

koriander, fijngesneden, om te garneren

cashewnoten, geroosterd met een snuf zeezout in een drup zonnebloemolie, om te garneren

 

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit daarin de ui, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook.

Voeg zoete aardappel toe en zoveel water dat het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappels gaar met het deksel op de pan. 

Doe, als de aardappels gaar zijn, de creamed coconut, de tamari en het limoensap erbij. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met tamari, limoensap en zeezout. 

Serveer de soep met koriander en cashewnoten.

 


 

Nieuwsgierig geworden naar het boek 'Soup en Zo'?

Lees dan hier de review of bekijk het boek bij Bol.com


Meer recepten uit Soep van Soep en Zo?

Broccolisoep met geroosterde zaden



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0