Gevuld ei met avocadocrème en garnalen uit Delicious januari 2017

Een gezonde, lekkere variant op de oud-Hollandse klassieker met mayo, zo staat dit gevuld eitje omschreven in de Delicious van januari 2017. Door de avocado en limoen is het een heerlijk fris hapje geworden en heel geschikt bij een brunch of borrel. Met de garnaaltjes, een beetje tuinkers en wat versgemalen peper is het helemaal af. 


 

Voor 8 hapjes

Bereiden: 25 minuten. 

 

4 eieren

1 kleine rijpe avocado

sap van 1/2 limoen

50 g Hollandse garnalen

1 el tuin- of rucolakers, geknipt

 

Kook de eieren in 7 minuten had. Laat de eieren onder stromend water schrikken en pel ze. Halveer de eieren in de lengte en haal de dooier eruit.

Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer avocadovruchtvlees met het limoensap met een vork of met de staafmixer. 

Prak de helft van de eidooiers erdoor en breng pittig op smaak met zout en peper. Schep de avocadocreme in een spuitzak. 

Leg de halve eieren met de bolle kant op een plank. Spuit de avocadocreme in de eiholtes. Bestrooi met de garnalen, tuinkers en peper naar smaak. 

 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.