Snelle zure bommetjes uit Simply Nigella van Nigella Lawson

Het zijn net echte augurken, deze zure bommetjes. Het recept komt uit het boek van Nigella Lawson, Simply Nigella, en ze geeft als tip ze te eten bij haar kipshoarma uit de oven. Nou, is dat even lekker!

Ik maakte ze vandaag met mosterdzaad in plaats van korianderzaad, om het lekker 'Hollands' te houden. En dan morgen tussen mijn broodje kaas bij de lunch. Yum.


 

Voor zes tot acht personen

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 30 minuten.  

 

375 - 400 g Libanese komkommers of Hollandse snackkomkommers

1 tl korianderzaad

1 tl zeezoutvlokken

flinke snuf grof gemalen witte peper

2 el rijstazijn

2 tl witte balsamicoazijn

2 el verse dilleblaadjes plus extra om te garneren

 

Haal met een dunschiller over de lengte van de komkommers repen schil weg zodat je gestreepte komkommers krijgt. Snijd de komkommers dan in lange staafjes en leg die  in een lage niet-metalen kom waarin je ze allemaal in één laag kwijt kunt. Voeg de overige ingrediënten toe. 

 

Dek de kom af met plasticfolie en schud met een draaiende beweging alles door elkaar zodat de komkommerstaafjes met de dressing bedekt worden. Het lijkt misschien wat droog, maar er zal veel vocht uit de komkommers komen waarvan de smaak prachtig samenkomt met de kruidige azijn. laat de komkommer voor gebruik minstens 20 minuten staan.

 

De komkommers blijven in een luchtdicht afgesloten koelkastdoos in de koelkast een week goed. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Simply Nigellla van Nigella Lawson?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

 

 

 

Meer recepten uit Simply Nigella van Nigella Lawson?

 

Kipshoarma uit de oven

 

 

 

 

 

 

Snel ingemaakte wortels

 

 

 

 

 

 

Burrito's met zoete aardappel, zwarte bonen en avocado



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.