Pittige viskoekjes met wittekoolsalade uit De Nordic Kitchen van Claus Meyer

In het boek De Nordic Kitchen van Claus Meyer staan twee recepten voor viskoekjes. Dit recept voor viskoekjes is het 'winter' recept. Door gember en koriander aan het vismengsel toe te voegen passen de koekjes goed bij de Aziatische keuken. Eet ze met zoetzure chilisaus en witte kool. Of serveer er een mayonaise met pittige mierikswortel. 



Voor vier personen

Voorbereiden: 30 minuten. In totaal: 40 minuten.  


1 ui, geraspt

1 teen knoflook, geperst

15 g verse gember, geraspt

500 g kabeljauw zonder huid of koolvis (vers), in kleine stukjes

200 g krabvlees

100 g gekookte aardappel, gepureerd

fijn geraspte schil van 1 biologische limoen

1 ei plus extra als dat nodig is

1/2 handje koriander of bladpeterselie, fijngesneden

1 el mosterd

zeezoutvlokken (Maldonzout)

1 el pindaolie, om te bakken


Wittekoolsalade

300 g wittekool, in dunne repen

2 sjalotten, in dunne plakjes

1 appel, in dunne plakjes

2 el ciderazijn

1 tl fijne suiker

2 el koudgeperste koolzaadolie

zeezoutvlokken (Maldon) en versgemalen peper

 

Maak een dressing van de ciderazijn, suiker, koolzaadolie, zeezoutvlokken en peper. 

Schep de kool, sjalotten en appel om met de dressing en laat enkele minuten marineren. De kool neemt de marinade op en wordt heerlijk zacht. 

 

Schep alle ingrediënten (zonder de olie) om tot een stevig mengsel. Voeg een extra ei toe als je liever een zachtere consistentie hebt. Vorm kleine koekjes. 

Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes aan allebei de kanten in 3 tot 4 minuten goudkleurig en krokant. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar De Nordic kitchen van Claus Meyer?

Lees dan hier de recensie of bekijk het boek bij Bol.com

 

 

 

 

Meer recepten uit De Nordic kitchen van Claus Meyer?

 

Gebakken appels met bierijs



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.