Pittige viskoekjes met wittekoolsalade

4 personen - 40 minuten

vis - salade

Ingrediënten

  • 1 ui, geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 15 g verse gember, geraspt
  • 500 g kabeljauw zonder huid of koolvis (vers), in kleine stukjes
  • 200 g krabvlees
  • 100 g gekookte aardappel, gepureerd
  • fijn geraspte schil van 1 biologische limoen
  • 1 ei plus extra als dat nodig is
  • 1/2 handje koriander of bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 el mosterd
  • zeezoutvlokken (Maldonzout)
  • 1 el pindaolie, om te bakken

 

Wittekoolsalade

  • 300 g wittekool, in dunne repen
  • 2 sjalotten, in dunne plakjes
  • 1 appel, in dunne plakjes
  • 2 el ciderazijn
  • 1 tl fijne suiker
  • 2 el koudgeperste koolzaadolie
  • zeezoutvlokken (Maldon) en versgemalen peper

 


Bereiden

Maak een dressing van de ciderazijn, suiker, koolzaadolie, zeezoutvlokken en peper. 

Schep de kool, sjalotten en appel om met de dressing en laat enkele minuten marineren. De kool neemt de marinade op en wordt heerlijk zacht. 

 

Schep alle ingrediënten (zonder de olie) om tot een stevig mengsel. Voeg een extra ei toe als je liever een zachtere consistentie hebt. Vorm kleine koekjes. 

Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes aan allebei de kanten in 3 tot 4 minuten goudkleurig en krokant. 

Kookboek

De Nordic kitchen

Claus Meyer

De nieuwe Noordse keuken is perfect voor familie-eten, door de nadruk op groentes, seizoenen, foerageren, smaak ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.