Bruschetta met groene puree van doperwten, geitenkaas en ei uit Simple Dinners van Donna Hay

De combinatie doperwtjes met munt kende ik al maar dat samen met een eitje en geitenkaas? Dat is pas echt smullen.

Donna Hay maakt er in haar boek Simple Dinners een heerlijk gerecht van met knapperige bruschetta's. Je besmeert ze met geitenkaas op, belegt ze met het doperwtenmengsel en maakt het af met een gepocheerd eitje.


 

Voor het eerst maakte ik een gepocheerd eitje. Daar zijn verschillende manieren voor maar ik koos voor deze eerste keer voor de 'veilige' manier. En terwijl het brood in de oven ligt te roosteren en het eitje in de pan kookt, heb je tijd om het doperwtenmengsel te maken en is alles tegelijk klaar.

 

Hoe pocheer je een eitje.

Scheur een flink stuk vershoudfolie (beter teveel dan te weinig!) af en leg in een kommetje of klein bakje. Pak een beetje neutrale olie en wrijf dit in de folie in het kommetje. Breek het ei er voorzichtig in.

Neem de vier punten van de folie en breng deze samen tot er een buideltje ontstaat. Probeer het buideltje zodanig strak dicht te knopen dat er geen lucht meer bij het ei zit. Doe water in een kookpan en breng tegen de kook aan. Doe de buideltjes in het water en laat 5-6 minuutjes meekoken. Zorg dat het water niet overdreven hard gaat koken.

Knip of snijd het buideltje open. Voorzichtigheid is geboden; je dooier is (als het goed is!) nog zacht. Trek of pel de folie er langzaam af. Als dit moeilijk gaat, heb je te weinig olie gebruikt bij het insmeren.

 

Voor vier bruschetta's

Bereiden: 15 minuten.

 

300 g doperwten (diepvries)

)handje fijngehakte muntblaadjes

1 tl fijngeraspte citroenschil

1 el citroensap

1 el olijfoliezeezout en grofgemalen zwarte peper

8 sneetjes knapperig brood

extra: olijfolie om te bestrijken en te bedruppelen

250 g zachte geitenkaas of roomkaas

8 eieren, gepocheerd

extra: muntblaadjes, voor erbij

 

Doe de doperwten in een vuurvaste schaal en overgiet ze met kokend water. Laat 1 minuut staan, giet af en spoel ze koud af. Doe ze terug in de schaal en prak grof met een vork. Voeg munt, citroenschil en -sap, olie, zout en peper toe. Bestrijk het brood met de extra olie en laat het goudbruin worden in de grillpan. Besmeer het met geitenkaas en lepel het erwtenmengsel over de kaas. Leg daarop de gepocheerde eieren en de extra munt, bestrooi met zout en peper, druppel er wat olie over en dien op.

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Simple Dinners van Donna Hay?

Bekijk het boek bij Bol.comGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.