Burrito met zoete aardappel, zwarte bonen en avocado uit Simply Nigella van Nigella Lawson

Vandaag doen we lekker makkelijk. Een burrito uit het boek Simply Nigella van Nigella Lawson.

De burrito is gevuld met een laag zoete aardappelpuree, een mengsel van zwarte bonen en tomaatstukjes afgedekt met avocado en kaas. Eerst even de zoete aardappel koken en pureren en dan stapelen maar. Ja, Nigella weet wel wat lekker is.


 

Voor twee tot vier personen

Voorbereiden: 20 minuten. In totaal: 30 minuten.  

 

2 burritowraps, doorsnede 25 cm

125 koude gestampte zoete aardappel

2 el yoghurt

1 tl pimentón picante of paprikapoeder

1 tl komijnpoeder

zeezoutvlokken

ca. 170 g zwarte bonen uit blik, uitgelekt

2 kleine rijpe tomaten, grof gehakt

4 el verse koriander, plus extra om te bestrooien

1 rijpe avocado, gehalveerd, ontpit en in plakken gesneden

30 g geraspte cheddar of een andere kaas naar keuze

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de 2 wraps voor je neer. Prak met een vork de gestampte zoete aardappel door de yoghurt, samen met de pimentón of het paprikapoeder, de komijn en een flinke snuf zout. Strijk het mengsel over de 2 wraps.

 

Prak in een kom de zwarte bonen kort met de achterkant van een vork. Voeg dan de gehakte tomaten, nog een snuf zout en de gehakte koriander toe en roer alles door elkaar. Verdeel het mengsel over de 2 zoeteaardappelwraps, leg er dan plakjes avocado op en strooi de geraspte kaas erover. Leg de wraps op een bakplaat en zet ze 5 minuten in de oven. Gebruik twee bakplaten als beide wraps niet tegelijk op de bakplaat passen of bak er één tegelijk en deel de burrito. 

 

Eet de burrito opgerold zoals het hoort of snijd hem in vieren en eet hem dan als een pizza met de zachte punt van de driehoek over de knapperige rand gevouwen, als perfecte sandwich voor het ontbijt (of welke maaltijd dan ook).

 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Simply Nigellla van Nigella Lawson?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit Simply Nigella van Nigella Lawson?

 

 

Kipshoarma uit de oven

 

 

 

 

 

 

Snelle zure bommetjes

 

 

 

 

 

 

 

Snel ingemaakte wortelsGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.