Burrito met zoete aardappel, zwarte bonen en avocado

2-4 personen - 30 minuten

wraps & tortilla's

Ingrediënten

 • 2 burritowraps, doorsnede 25 cm
 • 125 koude gestampte zoete aardappel
 • 2 el yoghurt
 • 1 tl pimentón picante of paprikapoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • zeezoutvlokken
 • ca. 170 g zwarte bonen uit blik, uitgelekt

 

 • 2 kleine rijpe tomaten, grof gehakt
 • 4 el verse koriander, plus extra om te bestrooien
 • 1 rijpe avocado, gehalveerd, ontpit en in plakken gesneden
 • 30 g geraspte cheddar of een andere kaas naar keuze

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de 2 wraps voor je neer. Prak met een vork de gestampte zoete aardappel door de yoghurt, samen met de pimentón of het paprikapoeder, de komijn en een flinke snuf zout. Strijk het mengsel over de 2 wraps.

 

Prak in een kom de zwarte bonen kort met de achterkant van een vork. Voeg dan de gehakte tomaten, nog een snuf zout en de gehakte koriander toe en roer alles door elkaar. Verdeel het mengsel over de 2 zoeteaardappelwraps, leg er dan plakjes avocado op en strooi de geraspte kaas erover. Leg de wraps op een bakplaat en zet ze 5 minuten in de oven. Gebruik twee bakplaten als beide wraps niet tegelijk op de bakplaat passen of bak er één tegelijk en deel de burrito. 

 

Eet de burrito opgerold zoals het hoort of snijd hem in vieren en eet hem dan als een pizza met de zachte punt van de driehoek over de knapperige rand gevouwen, als perfecte sandwich voor het ontbijt (of welke maaltijd dan ook).

Kookboek

Simply Nigella

Nigella Lawson

In Simply Nigella brengt Nigella Lawson het oprechte plezier en kalme comfort terug in onze keuken ...

 

Lees verderGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.