Garnalen saganaki uit het boek De Perfecte Preston van Matt Preston

Garnalen saganaki. Maak het als hapje, voorgerechtje of hoofdgerecht. Altijd goed en altijd lekker. Het enige wat je moet doen is de grootte van de porties aanpassen. Matt Preston geeft in zijn boek De Perfecte Preston het recept als hoofdgerecht maar ik heb er een klein voorgerechtje van gemaakt door de hoeveelheid te halveren, en geserveerd met wat vers brood om in de saus te dopen.


 

Voor vier personen

Voorbereiden: 15 minuten. In totaal: 40 minuten.  

 

1 ui, gesnipperd

scheutje olijfolie

3 knoflooktenen, uit de knijper

1 onbehandelde citroen

1 blik tomaatblokjes (400 g)

500 g garnalen (zonder kop), gepeld en darm verwijderd

100 g feta, verkruimeld

1 bos peterselie, blaadjes en dunne stelen gehakt

 

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Maak eerst een knoflook tomatensaus door de gesnipperde ui in olijfolie te bakken tot hij zacht is. Voeg knoflook toe, schud de pan omen bak hem 3 minuten mee. 

Snijd een reep citroenschil ter breedte van een vinger af en doe deze samen met de tomaten in de pan bij de uien. Kook het geheel in circa 10 minuten tot een dikke saus. 

 

Zet de ovenschaal of metalen pan waarin je de saganaki gaat maken in de oven om voor te verwarmen. Roer de garnalen door de saus, warm alles op en schep in de voorverwarmde schaal. Strooi de verkruimelde feta erover en bak het gerecht minstens 20 minuten, tot de garnalen opgekruld en gaar zijn en de feta hier en daar bruin is. 

 

Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer met de rest van de citroen in dunne partjes en brood. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar De Perfecte Preston van Matt Preston?

Bekijk het boek bij Bol.com



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.