
6 personen - 45 minuten
aardappelen
Ingrediënten
- 6 iets kruimige aardappels, bijvoorbeeld Bildstar
- 120 ml zonnebloemolie
- 6 takjes rozemarijn
- zout en peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de aardappels en snijd elke aardappel in vijf plakken
Smeer een bakplaat in met olie, leg hier de aardappelschrijven op, besprenkel met de rest van de olie en zout en bak het geheel krokant in circa 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Controleer of de aardappels gaar zijn en haal ze uit de oven. Leg vijf plakken op elkaar en doorboor ze met een satépen.
Maak aardappeltorentjes door een rozemarijntakje (tot de helft blaadjes eraf gerist) door de plakken aardappel heen te steken, en breng op smaak met zout en peper.

Kookboek

Simple smart cooking
Julius Jaspers
In dit boek zet Julius Jaspers zeventien basisproducten in de schijnwerpers: aardappel, aardbeien ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.