Krokante aardappeltorentjes uit Simple Smart Cooking van Julius Jaspers

Krijg je gasten? Maak dan deze mooie, krokante aardappeltorentjes uit het boek Simple Smart Cooking van Julius Jaspers. Dit recept kenmerkt zich door weinig moeite maar groots effect.

De aardappelschijfjes bak je in de oven waarna je ze op elkaar stapelt en er een rozemarijntakje insteekt. Wat een plaatje hè.


 

Voor zes personen

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 35 minuten.  

 

6 iets kruimige aardappels, bijvoorbeeld Bildstar

120 ml zonnebloemolie

6 takjes rozemarijn

zout en peper

 

Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

Schil de aardappels en snijd elke aardappel in vijf plakken

Smeer een bakplaat in met olie, leg hier de aarappelschrijven op, besprenkel met de rest van de olie en zout en bak het geheel krokant in circa 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Controleer of de aardappels gaar zijn en haal ze uit de oven. Leg vijf plakken op elkaar en doorboor ze met een satépen.

 

Maak aardappeltorentjes door een rozemarijntakje (tot de helft blaadjes eraf gerist) door de plakken aardappel heen te steken, en breng op smaak met zout en peper.

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Simple Smart Cooking van Julius Jaspers?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit Simple Smart Cooking van Julius Jaspers

 

 

 Waldorfsalade



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.