
5 dl - 2 1/2 uur
groente
Ingrediënten
- 2 grote wortels, ca 250 g in totaal, geschild
- 1,75 dl ciderazijn of wittewijnazijn
- 1,75 dl water
- 2 el vloeibare honing
- 2 tl zeezoutvlokken
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl venkelzaad
- 4 kardemompeulen
1 weckpot van 5 dl of een afsluitbare pot van gelijke grootte met azijnbestendig deksel
Bereiden
Schrap de wortel en snijd ze julienne. Doe de staafjes in een niet-metalen kom en ga verder met het zout.
Doe de azijn, het water, de honing, het zout, de laurierblaadjes, het mosterd- en venkelzaad in een steelpan. Kneus of breek de kardemompeulen en doe ze ook in de pan. Breng het mengsel aan de kook, neem de pan van het vuur en roer tot het zout is opgelost. Schenk dit vocht over de wortelstaafjes en laat ze ongeveer 1 uur taan bij kamertemperatuur. Zet ze dan ongeveer 1 uur in de koelkast voor je ervan gaat eten.
De wortels blijven in een luchtdicht afsluitbare pot in de koelkast een maand goed.

Kookboek
Simply Nigella
Nigella Lawson
In Simply Nigella brengt Nigella Lawson het oprechte plezier en kalme comfort terug in onze keuken ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.