Rouleau van vitello tonnato uit Happen van de plank

De Italiaanse klassieker vitello tonnato valt bij iedereen in de smaak. Origineel wordt dit gerechtje gemaakt met kalfsfricandeau maar met varkensfricandeau gaat het ook heel goed. Samen met de romige tonijnsaus, rucola en pijnboompitjes is dit gerechtje gegarandeerd een succes. Serveer het als voorgerecht of, net als in het boek Happen van de plank, als borrelhapje.


 

Voor 12 rolletjes

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 20 minuten.

 

1 blikje tonijn naturel (185 g), uitgelekt

3 el mayonaise

1 ansjovis in olijfolie, uitgelekt

50 ml droge witte wijn

3 tl kappertjes

1 el pijnboompitten

12 plakjes fricandeau van kalf of varken

25 g rucola

 

Pureer met de staafmixer de tonijn met de mayonaise, de ansjovisfilet, de wijn en de helft van de kappertjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.

Schep op elk plakje fricandeau een lepel tonijnmayonaise. Verdeel er de rucola en de pijnboompitten over en rol op.

Leg de rolletjes op de plank en garneer met een dotje tonijnmayonaise, de rest van de kappertjes en versgemalen peper.

 


Nieuwsgierig geworden naar Happen van de plank?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit Happen van de plank

 

 

Gegratineerd geitenkaasje op toast



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.