
12 rolletjes - 30 minuten
borrelhapje
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn naturel (185 g), uitgelekt
- 3 el mayonaise
- 1 ansjovis in olijfolie, uitgelekt
- 50 ml droge witte wijn
- 3 tl kappertjes
- 1 el pijnboompitten
- 12 plakjes fricandeau van kalf of varken
- 25 g rucola
Bereiden
Pureer met de staafmixer de tonijn met de mayonaise, de ansjovisfilet, de wijn en de helft van de kappertjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
Schep op elk plakje fricandeau een lepel tonijnmayonaise. Verdeel er de rucola en de pijnboompitten over en rol op.
Leg de rolletjes op de plank en garneer met een dotje tonijnmayonaise, de rest van de kappertjes en versgemalen peper.

Kookboek
Happen van de plank
Alles ziet er lekkerder uit op een sfeervolle houten plank. Dit boek staat vol ideeën voor 12 royaal gevulde themaplanken...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.