Ghanese pindastoof uit Jamie's Comfort Food van Jamie Oliver

Good mood food. Eten waarvan je een enorme glimlach krijgt. Deze Ghanese pindastoof zorgt daar zeker voor. Zacht, pittig en zeer smaakvol. Wanneer je dit eet krijg je het heerlijk warm van binnen en voel je je zo super relaxed. Weer een geweldig recept van Jamie Oliver, dit keer uit zijn boek Jamie's Comfort Food. En laat je niet afschrikken door de bereidingstijd, de meeste tijd doe je NIKS.



Voor zes personen 

Voorbereiden: 2 uur. In totaal: inclusief marineren minimaal 4 uur

 

1 hele kip van 1,6 kg of kipdelen met vel en bot

2 tl gemalen koriander

2 volle tl zoet gerookt paprikapoeder

1 afgestreken tl cayennepeper

olijfolie

2 middelgrote uien

1 verse Scotch Bonnet of Madame Jeanette peper

2 grote aubergines

1 el tomatenpuree

800 g rijpe tomaten

750 ml kippenbouillon

1 volle el pindakaas, zonder stukjes

300 g okra of sugar snaps

 

Hak de kip met een groot slagersmes in losse dijen, poten, vleugels en hapklarre stukken borstvlees en laat het vel en de botten zitten om het gerecht extra smaak te geven (of laat je poelier de kip in stukken hakken). 

Leg de stukken kip in een kom, bestrooi ze met koriander paprikapoeder, cayennepeper en een snufje zeezout en zwarte peper, sprenkel er de olie over en hussel ze goed door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en zet de kip minimaal 2 uur maar liefst een hele nacht in de koelkast.

 

Verhit de oven tot 200 ℃. Leg de stukken kip naast elkaar in een braadslede en zet ongeveer 45 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. 

 

Pel en hak intussen de uien in grote stukken, verwijder de zaadjes uit de peper en hak fijn en snijd de aubergine in grote stukken. Zet een grote braadpan op matig vuur, doe er een flinke scheut olie en de gehakte groenten in en blijf 30 minuten regelmatig roeren.

 

Roer en vervolgens eerst de tomatenpuree en dan de kip door. Giet een scheutje water in de braadslee van de kip, schraap het heerlijke aanbaksel van de bodem los en giet het in de pan. 

Snijd de tomaten in grillige plakjes en doe ze in de pan. Giet er de bouillon bij, breng aan de kook en laat de stoof 1 uur zonder deksel pruttelen, of tot de kip gaar en de saus een beetje ingebonden is. Schep met nog 30 minuten te gaan de pindakaas in het midden van de stoof en laat hem langzaam smelten. 

 

Breng de stoof op smaak met zout en peper en serveer met fris zoetzuur, gegrilde okra of sugar snaps, pita's of luchtige rijst.

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Jamie's Comfort Food van Jamie Oliver?

Ga hier naar het boek.



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.