Supergezonde spinaziesoep uit de voorraadkast uit Hemsley & Hemsley van Jasmine en Melissa Hemsley

 

Een recept voor een snelle, makkelijk te maken spinaziesoep. 

Ben je wat slapjes en heb je een boost nodig? Dan heb ik hier een supergezond recept voor je. Spinaziesoep met kokosmelk uit het boek Hemsley & Hemsley van Jasmine en Melissa Hemsley. En omdat je meestal wel alle ingrediënten voor de soep in huis hebt, kan hij in 15 minuten op tafel staan. Kan jij er weer tegenaan! 



Voor drie personen 

Voorbereiden: 5 minuten. In totaal: 15 minuten


2 tl kokosolie

2 cm verse gemberwortel

2 tenen knoflook

1 citroen of 1/2 limoen

2 tl geelwortelpoeder (koenjit of kurkuma)

4 bosuien of 1/2 kleine ui, grof gehakt

1 blik van 400 ml volle kokosmelk

1 blik van 400 g cannellini of limabonen, afgespoeld en uitgelekt

450 g verse of diepvriesspinazie

2 tl tamari

een snuf chilipoeder of cayennepeper

zeezout en zwarte peper

 

Smelt de kokosolie in een pan en rasp de gemberwortel, knoflook en citroen of limoenschil direct boven de pan. Roer er geelwortelpoeder en bosui door en smoor alles 2 minuten op halfhoog vuur.

 

Voeg de kokosmelk toe en breng alles tegen de kook aan. Roer de uitgelekte bonen en spinazie door de soep, doe de deksel op de pan en laat de soep 2 minuten koken.

 

Knijp de citroen of limoen uit boven de soep en voeg tamari toe met een snuf zout, peper en eventueel chilipoeder of cayennepeper.

 

Pureer de soep met de staafmixer en proef voor het opdienen of de soep goed op smaak is.

 


Nieuwsgierig geworden naar Hemsley & Hemsley van Jasmine en Melissa Hemsley?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit het boek Hemsley & Hemsley

 

 

Mexicaanse rundvlees-wortelballetjes



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.