Aziatisch krokant gehakt, rijstnoedels en salade

2 personen - 20 minuten

vlees - noedels

Ingrediënten

  • 1 el ongezouten pinda's
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 cm verse gemberwortel, fijngehakt
  • sesamolie
  • 2 stuks steranijs
  • 200 g mager rundergehakt
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl vissaus

 

  • 1 tl zoutarme sojasaus
  • 2 limoenen
  • 150 g bruinerijstnoedels
  • 2 lenteuitjes
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • 200 g verse gemengde salade
  • 4 takjes verse koriander

 


Bereiden

Rooster de pinda's even in een droge koekenpan, stamp ze fijn en zet ze opzij.

Doe de steranijs met 1 el sesamolie in een koekenpan op matig hoog vuur. Doe het gehakt in de pan, maak het rul met een houten spatel en voeg de helft van het knoflook/gehaktmengsel en de honing toe. Roerbak 5 minuten tot het gehakt krokant en goudbruin begint te worden. 

 

Maal de rest van de knoflook en gember intussen in de vijzel tot een fijne pasta en roer er de vissaus, sojasaus en het limoensap door. 

 

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze samen met de rode peper in dunne ringetjes. 

 

Maak de borden op met een mooi hoopje salade en de uitgelekte noedels. Besprenkel de salade met de dressing en schep er het krokante gehakt, de pepertjes en lenteuitjes en de gestampte pinda's op. Snipper er de korianderblaadjes over en ga aan tafel. 

Kookboek

Jamie's super food

Jamie's super food voor elke dag is het nieuwste kookboek van Jamie Oliver. Gezond eten en je goed voelen wordt een koud ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.