Aziatisch krokant gehakt, rijstnoedels en salade uit Jamie's Super Food van Jamie Oliver

 

LUNCHEN met pittig gehakt, noedels en frisse salade. Zin in?

Maak dan vandaag nog dit recept uit Jamie's Super Food van Jamie Oliver.
Het recept staat in een wip op tafel en is een heerlijk licht gerechtje. De volgende keer vervang ik wel de rode peper door chilisaus om het gerecht wat smeuïger te maken. Dan is het helemààl perfect. 

 

Voor twee personen 

Voorbereiden: 5 minuten. In totaal: 15 minuten

 

1 el ongezouten pinda's

2 tenen knoflook, fijngehakt

5 cm verse gemberwortel, fijngehakt

sesamolie

2 stuks steranijs

200 g mager rundergehakt

1 tl vloeibare honing

1 tl vissaus

1 tl zoutarme sojasaus

2 limoenen

150 g bruinerijstnoedels

2 lenteuitjes

1 verse rode Spaanse peper

200 g verse gemengde salade

4 takjes verse koriander

 

Rooster de pinda's even in een droge koekenpan, stamp ze fijn en zet ze opzij.

Doe de steranijs met 1 el sesamolie in een koekenpan op matig hoog vuur. Doe het gehakt in de pan, maak het rul met een houten spatel en voeg de helft van het knoflook/gehaktmengsel en de honing toe. Roerbak 5 minuten tot het gehakt krokant en goudbruin begint te worden. 

 

Maal de rest van de knoflook en gember intussen in de vijzel tot een fijne pasta en roer er de vissaus, sojasaus en het limoensap door. 

 

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze samen met de rode peper in dunne ringetjes. 

 

Maak de borden op met een mooi hoopje salade en de uitgelekte noedels. Besprenkel de salade met de dressing en schep er het krokante gehakt, de pepertjes en lenteuitjes en de gestampte pinda's op. Snipper er de korianderblaadjes over en ga aan tafel. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Jamie's Super Food van Jamie Oliver?

Bekijk het boek bij Bol.com



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.