Mexicaanse rundvlees/wortelburgers uit Hemsley & Hemsley van Jasmine en Melissa Hemsley

 

Pittige en sappige burgers of gehaktballetjes. De geraspte wortel geeft een licht zoete smaak en maakt de balletjes lekker smeuïg. 

Met dit recept kan je alle kanten op. Maak gerust een dubbele hoeveelheid en vries dan de helft van de rauwe burgers in voor een andere keer. Serveer ze op een broodje, als borrelhapje met guacamole, in een sla wrap of door de spaghetti.


 

Ik bakte de gehaktballetjes in de airfryer. Lekker makkelijk en snel. Leg wat bakpapier op de bodem van het mandje en bak de gehaktballetjes in 8-10 minuten op 200 ℃ bruin en gaar. 

 

Voor 8 burgers of 20 gehaktballetjes 

Voorbereiden: 15 minuten. In totaal: 35/45 minuten (25 minuten met de airfryer)

 

500 g rundergehakt, minstens 20% vet

2 grote geraspte wortels

1 grote ui, fijngesneden

3 tenen knoflook, fijngesneden

1 flinke handvol koriander of peterselie, blad en steeltjes fijngehakt

1 1/2 tl gemalen komijn

2 tl mild gerookt paprikapoeder

2 el fijngemaakte ingemaakte jalapenos peper (of 1 verse rode peper of 1/4 tl chilipoeder)

1/4 tl tijm of oregano

1 ei, losgeklopt

zeezout en zwarte peper

 

Verhit de heteluchtoven tot 200 ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.

 

Doe alle ingrediënten in een grote kom en vermeng ze met de hand, voeg zout en peper naar smaak toe. Bak eventueel een klein balletje gehaktmengsel om te kunnen proeven of het goed op smaak is en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper of specerijen toe. 

 

Vorm van steeds een flinke handvol gehaktmengsel een burger of maak er ballen van.

 

Leg de burgers of ballen op de voorbereide bakplaat, niet te dicht bij elkaar, en bak ze in de oven in 30 minuten (voor de burgers) of 20 minuten (voor de balletjes) gaar. 

 


Nieuwsgierig geworden naar Hemsley & Hemsley van Jasmine en Melissa Hemsley?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit het boek Hemsley & Hemsley

 

 

Supergezonde spinaziesoep uit de voorraadkast



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.