Mama's marmercake uit Rutger bakt van Rutger van den Broek

 

Dit is mijn eerste cake die ik écht zelf maak. Zonder hulp van een cakemix uit een pakje van één of ander bekend merk, maar alles zelf afwegen en mengen. En ik mag wel zeggen dat het goed gelukt is. Met een beetje hulp dan van Rutger van den Broek want het recept komt uit zijn boek Rutger bakt. 

Daar staan allerlei heerlijke baksels, van kleine koekjes tot grote taarten en ook hartige hapjes. Smullen maar!


 

Voor één cake 

Voorbereiden: 15 minuten. In totaal: 75 minuten

 

200 g suiker

200 g boter, op kamertemperatuur

1 tl vanille-extract

1/4 tl zout

4 eieren, op kamertemperatuur

200 g bloem

1 1/2 tl bakpoeder

 

voor het chocolademengsel

30 g cacaopoeder

30 g suiker

40 ml melk, op kamertemperatuur

 

verder nodig

boter, om in te vetten

 

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de cakevorm in. Bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

 

Doe de suiker, boter, vanille-extract en zout in een kom en mix dit romig, minimaal 5 minuten. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix intussen door. Stop met mixen als alle eieren goed zijn opgenomen en het mengsel luchtig is. 

Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag zodat het lucht blijft. 

 

Schenk 2/3 van het beslag in de cakevorm. Meng de ingrediënten voor het chocolademengsel en spatel dit door het overgebleven beslag. Verdeel het chocoladebeslag in de lengte over het vanillebeslag. Ga met een vork voorzichtig door de vorm om de twee soorten beslag licht te mengen en zo het marmereffect te creëren. 

 

Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar. Laat de cake kort afkoelen, stort hem en neem vervolgens de vorm weg. Laat de cake afkoelen op een rooster. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Rutger Bakt van Rutger van den Broek?

Bekijk het boek bij Bol.com



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.