
Hoe vaak bestellen we niet een broodje met gegrilde geitenkaas als lunch?
Dit broodje kan je ook heel makkelijk thuis zelf maken. Leg het kaasje een paar minuten onder de gril voor een bruin korstje en houd je van een karamellaagje, schep dan een beetje bruine suiker op het geitenkaasje voordat je het onder de grill zet.
Voor dit hapje gebruik ik een klein geitenkaasje. Maak je het als lunchgerecht, neem dan een groter kaasje en voeg wat extra sla, tomaatjes, uien en olijven toe.
Voor 4 toastjes
Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 20 minuten.
1 el amandelschaafsel
4 sneden wit casinobrood
4 plakjes geitenkaas à 50 g
4 slablaadjes
1/2 rode ui, in ringen
1 el honing
2 semi-zongedroogde tomaatjes, gehalveerd
Verwarm de grill voor. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
Zet apart op een bord.
Steek uit het brood met een glas 4 rondjes. Rooster het brood lichtjes.
Leg de geitenkaasjes op de bakplaat. Gratineer ze in 6 minuten onder de hete ovengrill.
Beleg de toastrondjes met de sla en de uiringen. Leg er een geitenkaasje op. Besprenkel met de honing en maak af met een tomaatje en het amandelschaafsel.

Nieuwsgierig geworden naar Happen van de plank?
Bekijk het boek bij Bol.com
Meer recepten uit Happen van de plank
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.