Pulled Pork met all purpose bbq-rub uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers

All purpose BBQ-rub. De naam zegt het al, je kan de rub overal voor gebruiken.

Julius Jaspers beveelt in zijn boek de BBQ-bijbel de rub aan voor zijn pulled pork. Lekker kruidig en door de suiker karamelliseert de korst (bark) van het vlees heerlijk. 

Wanneer je pulled pork zelf maakt heb je wel een BBQ met een deksel, een vleesthermometer en tijd nodig. Veel tijd. Maar maak je geen zorgen want het wachten wordt zeker beloond. Eet de pulled pork met coleslaw en BBQ-saus op een broodje. Ooh, dat is genieten!


 

Voor 3 kg procureur

Voorbereiden: 15 minuten. In totaal: 10 uur.

 

Voor de rub

50 g bruine basterdsuiker

50 g zout

10 g gerookt paprikapoeder

10 g zwarte peper

5 g knoflookpoeder

5 g komijnpoeder

5 g cayennepeper

 

Maal alle ingrediënten, vooral de bruine suiker, fijn in de keukenmachine of in de vijzel. 

Wrijf het vlees goed in met de rub. De rub is voldoende voor een stuk procureur van 3 kg. Heb je een kleiner stuk vlees, bewaar de rub dan in een afgesloten bakje of jampotje.

 

Stook de BBQ op tot een temperatuur van 200 °C. Plaats de convector en breng naar een temperatuur van 107 °C. Strooi 2 handen rookhout op de kolen, plaats de convector terug en leg het vlees op een RVS-rooster. 

 

Na 4 à 5 uur of bij een kerntemperatuur van 70 °C moet het vlees ingepakt worden in aluminiumfolie. En terug op de barbecue. Check na zo’n 2 uur weer kerntemperatuur. Leg bij een kerntemperatuur van 80 °C in een braadslee. Pak het vlees weer uit en bewaar het opgevangen vocht.

 

Het vlees mag terug de barbecue op tot een kerntemperatuur van 86 °C. Heb geduld, want de temperatuur zal eerst weer zakken.

Leg hem daarna in de braadslee en laat minstens 30 minuten rusten.

 

Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en meng met het opgevangen vocht. 

Voeg, wanneer je de pulled pork weer gaat verwarmen, wat appelsap toe. 

 


Nieuwsgierig geworden naar de BBQ Bijbel van Julius Jaspers?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers.

 

 

 

Klassieke BBQ-saus

 

 

 

 

Creamy aardappel



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.