Gratinbroodjes met stoofvlees uit Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi

Heb je een restje pulled pork of ander stoofvlees over? Niet weggooien hoor. Je kan er nog allerlei lekkere gerechten mee maken. In het boek Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi staan verschillende suggesties. Van bitterballen tot pasteitjes en gegratineerde broodjes.

Voor deze gegratineerde broodjes met peterselie-knoflookcrème kan je een dag oude, harde bolletjes gebruiken. Je bakt ze gevuld opnieuw knapperig. Of je gebruikt afbakbroodjes. Dat kan ook. De baktijd blijft dan hetzelfde. 

 

Voor 4 broodjes

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 20 minuten.

 

4 broodjes

restje stoofvlees

125 ml crème fraîche

1 teen knoflook, geperst

75 g geraspte belegen kaas

2 el peterselie, fijngehakt

zout en peper

 

Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit. Vul de broodjes met een restje stoofvlees.

 

Meng voor de peterselie-knoflookcrème de crème fraîche, knoflook, kaas en peterselie en breng op smaak met zout en peper.

 

Schep op elk gevuld broodje een lepel peterselie-knoflookcrème en gratineer ze10 minuten in een voorverwarmde oven op 180-200 ℃.

 


Nieuwsgierig geworden naar Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi?

Bekijk het boek bij Bol.com



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.