Klassieke BBQ-saus uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers

Ik zei het al eerder. Voor mij is het bbq-seizoen begonnen. En bij een goed stuk vlees van de bbq, hoort wat mij betreft een home made bbq-saus.
De basis van de saus is Heinz tomatenketchup. Voeg daar gesnipperde ui, bruine suiker en specerijen aan toe en laat even inkoken. En 15 minuten later heb je een heerlijke bbq-saus die perfect combineert met gegrild vlees. 

 

Voorbereiden: 5 minuten. In totaal: 20 minuten.

 

40 g witte ui, gesnipperd

30 g boter

1 teen knoflook, geperst

200 g Heinz ketchup

20 g bruine basterdsuiker

30 ml sushiazijn

15 ml worcestersaus

1 tl mosterdpoeder

1 tl gerookt paprikapoeder

1/2 tl cayennepeper

zwarte peper

 

Fruit de ui glazig in de boter.

 

Voeg de knoflook toe, bak nog even door en voeg ketchup, bruine suiker, azijn, worcestersaus, mosterdpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en zwarte peper toe.

 

Laat 15 minuten garen en indampen tot een dikke saus.

Laat afkoelen voor gebruik.

 


Nieuwsgierig geworden naar de BBQ Bijbel van Julius Jaspers?

Bekijk het boek bij Bol.com 

 

Meer recepten uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers

 

 

 

Pulled Pork met all purpose bbq-rub

 

 

 

 

Creamy aardappel



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.