Montadito ansjovis op twee manieren

4 personen - 25 minuten

borrelhapje - brood

Ingrediënten

Tomaat en ansjovis

  • 4 stukjes ciabatta
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 rijpe tomaat, fijngehakt
  • 4 tl olijfolie extra vergine
  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 1 groene chilipeper

 

Avocado en ansjovis

  • 1/2 grote, rijpe avocado
  • kneepje citroensap
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 4 stukjes ciabatta
  • 1/2 teentje knoflook
  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 1 groene chilipeper

 


Bereiden

Tomaat en ansjovis

Besmeer de broodjes met olijfolie en rooster ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Wrijf ze daarna in met het halve knoflookteentje. Beleg de broodjes met de tomaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Leg de ansjovisfilets erop en strooi de gehakte chilipeper erover. Serveer meteen. 

 

 

Avocado en ansjovis

Schil de avocado en snijd in dunne plakjes. Leg ze met de citroensap en de olijfolie in een kom en bestrooi met zout en peper. Besmeer de broodjes met olijfolie en rooster ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Wrijf ze daarna in met het halve knoflookteentje. Beleg de broodjes met de plakjes avocado. Leg de ansjovisfilets erop en strooi de gehakte chilipeper erover. Serveer meteen. 


Morito

Sam & Sam Clark

Na Moro, Casa Moro en Moro Londen is er nu het langverwachte nieuwe Morito. In dit überhippe boek vind je de heerlijke tapas ...

 

Lees verder 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.