Montadito ansjovis op twee manieren uit Morito van Sam & Sam Clark

In de tapasbar van Sam & Sam Clark, Morito, noemen ze deze broodjes een grotere tapa. Want iedereen krijgt twee broodjes, een montadito met tomaat en eentje met avocado. Het contrast tussen de twee zorgt voor één van de lekkerste smaakcombinaties. Neem bij voorkeur om en om een hap. 

Bij Morito serveren ze het gerechtje Ansjovis op twee manieren op een Moritobroodje. Wanneer je dit gerechtje thuis maakt kan het ook heel goed op een sneetje geroosterde ciabatta. Rooster in de oven op 200 °C. Dan zijn ze heerlijk krokant.


 

Voor 4 personen

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 25 minuten.

 

Tomaat en ansjovis

4 stukjes ciabatta

1/2 teentje knoflook

1 rijpe tomaat, fijngehakt

4 tl olijfolie extra vergine

4 gezouten ansjovisfilets

1 groene chilipeper

 

Besmeer de broodjes met olijfolie en rooster ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Wrijf ze daarna in met het halve knoflookteentje. Beleg de broodjes met de tomaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Leg de ansjovisfilets erop en strooi de gehakte chilipeper erover. Serveer meteen. 

 

Avocado en ansjovis

1/2 grote, rijpe avocado

kneepje citroensap

2 el olijfolie extra vergine

4 stukjes ciabatta

1/2 teentje knoflook

4 gezouten ansjovisfilets

1 groene chilipeper

 

Schil de avocado en snijd in dunne plakjes. Leg ze met de citroensap en de olijfolie in een kom en bestrooi met zout en peper. Besmeer de broodjes met olijfolie en rooster ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Wrijf ze daarna in met het halve knoflookteentje. Beleg de broodjes met de plakjes avocado. Leg de ansjovisfilets erop en strooi de gehakte chilipeper erover. Serveer meteen. 

 


Nieuwsgierig geworden naar Morito van Sam & Sam Clark?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

 Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.