Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi

Wat een verrassing, dit kookboek.

Ik dacht dat het boek Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi echt een boek was voor koude, lange, regenachtige zondagen. Maar niets is minder waar. In dit boek staan niet alleen gerechten met een urenlange stooftijd, er staan ook gerechten in die maar 20 minuten op het fornuis hoeven te staan en dus heel geschikt zijn voor een doordeweekse dag.

 

Juist een stoofpot is een gezonde en geschikte maaltijd in drukke gezinnen: makkelijk voor te bereiden voor de volgende dag (en dan vaak nóg lekkerder), of om ’s morgens vroeg al op het vuur te zetten zodat je ’s avonds met familie en vrienden direct kunt genieten, zonder uren in de keuken te hoeven staan. 

 

Janneke Philippi is getrouwd met Serge, heeft een tweeling en woont in het Limburgse dorpje Stein. Het receptschrijven heeft Janneke bij Albert Heijn geleerd voor de Allerhande. Ook heeft ze voor Albert Heijn verschillende boeken gemaakt zoals het basiskookboek, het kookboek voor de dinsdag en een BBQ-boek. Grappig, deze kookboeken van Albert Heijn heb ik allemaal in huis. Ik wist helemaal niet dat ze van de hand van Janneke Philippi zijn. En hoewel die kookboeken al lang niet meer nieuw zijn, gebruik ik ze nog steeds. 

Samen met haar man heeft Janneke nu zo'n 40 kookboeken gemaakt waarvan het grootste deel in opdracht. Onder haar eigen naam liggen er nu 6 kookboeken in de winkel. 

Janneke heeft niet persé een voorkeur voor biologische producten. Wel werkt ze graag met goede producten, bij voorkeur van de slager, de bakker, de groenteman. Ze gaat ook naar de supermarkt en ga ook daar voor de goede producten, maar zeker niet persé biologisch. Haar stijl is: vers, eenvoudig en verrassend met het doel dat menen blijven koken, de ene keer wat sneller en in het weekend bijvoorbeeld wat uitgebreider. 

 

Stoven is het derde boek van Janneke Philippi in de serie Bij Janneke thuis en bevat meer dan 60 recepten. Al jarenlang heeft Janneke Philippi haar eigen Rubriek het foodmagazine Delicious met de titel Familietijd, met maandelijks vijf recepten voor doordeweekse dagen. Sinds dit jaar is Familietijd uitgebreid met twee recepten voor het weekend. 

 


Foto's Stoven bij Janneke thuis

 

 

Een goede stoofpot hoeft niet veel tijd, geld of moeite te kosten! Janneke Philippi laat zien dat stoofpotten van alle tijden, seizoenen en momenten zijn.

Van Limburgse gehaktballen tot Zoete kipdijenfilet met gember en limoen. Maar ook Eendenbout met gedroogde paddenstoelen, Ossobuco met basilicumgremolata, Visstoof met venkel en saffraan, Rodekool met cranberry's, bergamot en tijm enz. En wat ik zo fijn vind zijn de recepten waarin je restjes stoofvlees verwerkt zoals de Tosti met stoofvlees en brie, Bitterballen van stoofvlees en de Gratinbroodjes met stoofvlees. Alle gerechten in Stoven bij Janneke thuis zijn vertrouwd maar ook bijzonder en hip, waarbij de voorbereiding het halve werk is.

De recepten zijn duidelijk en helder. met meestal makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Bij elk recept staat de bereidingstijd en de stooftijd vermeld zodat je daar met de planning rekening mee kan houden. 

 

Het boek is hardcover in een handzaam formaat, niet te klein, niet te groot. Precies goed. Elke recept is afgebeeld op een paginagrootte, sfeervolle foto. Door het gebruik van donkere achtergronden en materialen zoals pannen, schalen, tafels etc., straalt het boek warmte, gezelligheid en een beetje nostalgie uit. Ik houd daar wel van. En zoals ik in de inleiding al zei, het boek verraste me door de veelzijdigheid van de recepten. Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader. 


Voorproefje uit Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi?

 

Auteur Janneke Philippi

Hardcover

192 pagina's

Karakter Uitgevers

Prijs €19,99

 

Nieuwsgierig geworden naar Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi?

Bekijk het boek dan bij Bol.com 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.