Ribstoof met bier, abrikoos en rozemarijn 

4 personen - 2 1/2 uur

stoofgerecht - vlees

Ingrediënten

  • 1 runderlap van 800 g, op kamertemperatuur
  • 25 g roomboter
  • 2 rode uien, in ringen
  • 1 flesje bier, pils 300 ml
  • 300 ml vleesfond
  • 75 g gewelde abrikozen
  • 6 kruidnagels
  • 3 plakjes kandijkoek, in blokjes
  • 2 takjes rozemarijn

 


Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper. Smelt de boter in een stoofpan. Braad de runderlap aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan.

 

Fruit in het bakvet uiringen 4 minuten. Leg het vlees terug in de pan. Schenk het bier en de fond langs  de rand van de pan. Voeg abrikozen, kruidnagel, kandijkoek en rozemarijn toe. Breng tegen de kook.

 

Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. Leg de runderriblap op een schaal. Vis de rozemarijn en kruidnagels uit de pan en schep de saus over het vlees. Lekker met smeuïge aardappelpuree met een flinke klont gezouten roomboter.

Kookboek

Stoven bij Janneke thuis

Janneke Philippi

Stoven is het derde boek van Janneke Philippi in de serie Bij Janneke thuis en bevat meer dan 60 recepten ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.