Ribstoof met bier, abrikoos en rozemarijn uit Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi

Stoofvlees. Je ruikt het meteen als je binnen komt en het water loopt je al in de mond. Je tilt stiekem, als niemand kijkt, het deksel van de pan om te kijken wat er zo lekker ruikt. Vandaag is dat een ribstoof met bier, abrikoos en rozemarijn uit Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi. De stoofschotel maak je van tevoren klaar en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar. De tijd doet de rest en zorgt voor een heerlijk mals, zacht stukje vlees met een zalige, iets zoete saus. Ideaal wanneer je eters hebt of gewoon doordeweeks want na een dagje staan in hij nóg lekkerder. 


 

Voor 4 personen 

Voorbereiden: 15 minuten. In totaal: 2 uur en 15 minuten.

 

1 runderlap van 800 g, op kamertemperatuur

25 g roomboter

2 rode uien, in ringen

1 flesje bier, pils 300 ml

300 ml vleesfond

75 g gewelde abrikozen

6 kruidnagels

3 plakjes kandijkoek, in blokjes

2 takjes rozemarijn

 

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper. Smelt de boter in een stoofpan. Braad de runderlap aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan.

 

Fruit in het bakvet uiringen 4 minuten. Leg het vlees terug in de pan. Schenk het bier en de fond langs  de rand van de pan. Voeg abrikozen, kruidnagel, kandijkoek en rozemarijn toe. Breng tegen de kook.

 

Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. Leg de runderriblap op een schaal. Vis de rozemarijn en kruidnagels uit de pan en schep de saus over het vlees. Lekker met smeuïge aardappelpuree met een flinke klont gezouten roomboter.

 


Nieuwsgierig geworden naar Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi? Lees hier de recensie of bekijk het boek bij Bol.com.

 

 

Meer recepten uit Stoven bij Janneke thuis van Janneke Philippi

 

Gratinbroodjes met stoofvleesGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.