Pasta met kip en prei uit Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam Stern

Hier word ik nou zo blij van. Een makkelijk en snel recept, deze pasta met kip en prei uit Slimme eenpersoons maaltijden van Sam Stern. Je kookt de pasta, stooft de prei met een scheutje wijn en bakt de kip lekker bruin. Dan roer je alles door elkaar met wat roomkaas en mosterd en klaar is je maaltijd. 

De ene helft eet je op en van de andere helft maak je morgen een frittata. Je hoeft dan alleen nog maar eieren aan het kip-preimengsel toe te voegen en de frittata te bakken. Zo gepiept, dus ideaal voor een doordeweekse dag. 

 

Voor één persoon 

Voorbereiden: 5 minuten. In totaal: 20 minuten.

 

2 preien

2 kipfilets

klontje boter

scheutje witte wijn of Noilly Prat (vermout)

100-150 g penne

olijfolie, om in te bakken

zeezout en versgemalen zwarte peper

1 tl fijngeplukte dragon

2 el roomkaas

1 tl dijonmosterd

2 el melk

citroensap (optioneel)

 

Breng een grote pan met zout water aan de kook voor de penne. Was intussen de preien en snijd ze in ringen van 1 cm dik. Snijd de kipfilets in blokjes van ongeveer 2 cm.

 

Zet een pan met zware bodem op laag vuur. Doe de boter erin en voeg, zodra deze begint te schuimen, de prei en wijn toe. Leg het deksel erop. Roer geregeld en laat koken tot de prei zacht is geworden.

 

Doe de penne in de pan met kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Terwijl de prei en penne op het vuur staan, verhit je wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kipblokjes aan en voeg wat peper en zout toe. Is de kip rondom bruin, dan voeg je deze aan de prei toe en laat je ze bakken tot het vlees door en door gaar is. Als je dragon gebruikt roer je deze er nu door.

 

Roer de roomkaas, mosterd, melk en wat peper door elkaar; dit wordt de saus. Proef en voeg als dat nodig is, extra peper toe.

Als alles gaar is, giet je de penne af en doe je deze terug in de nog warme pan, samen met het kip-preimengsel en de saus. Proef, voeg extra peper of zout toe naar smaak, roer door en schep de helft op een bord. Laat de rest afkoelen, dek af en zet in de koelkast tot je het volgende recept gaat maken.

 

Knijp er eventueel nog wat citroensap over uit. De pasta is perfect met wat knoflookciabatta en een glas witte wijn.


 

Nieuwsgierig geworden naar Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam

Stern?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam Stern

 

Kipcurry met spinazieGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.