Kipcurry met spinazie uit Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam Stern

Vandaag eten we kipcurry met spinazie, weer een recept uit Slimme eenpersoonsmaaltijden. En weer zo'n lekker snel receptje voor doordeweeks. De kip wordt gemarineerd in tikka masalapasta met knoflook, gember en yoghurt. Dat maakt de kip heerlijk mals en vol van smaak. Het beste resultaat krijg je als je de kip de avond van tevoren in de marinade zet. De volgende dag bak je uien, voeg je tomatenstukjes toe en gaar je de kip in deze saus. Nog een beetje diepvriesspinazie erbij en je kan smullen van een heerlijk, verse maaltijd. 


Ook nu kan je de helft van het hoofdingrediënt gebruiken, de kip, en de rest bewaren voor het recept van dag twee. Je maakt dan gegrilde kip. Of je gebruikt alle kip, net als ik, om er met meer personen van te eten.

 

Voor één persoon 

Voorbereiden: 5 minuten. In totaal: 25 minuten.

 

2 kipfilets 

scheutje arachideolie 

snufje zout

2 tenen knoflook,  geperst 

stukje gember van 3 cm, geschild en geraspt 

1-2 tl tikka masala currypasta

400 tomatenblokjes uit blikeur

ca 60 g witte rijst 

5 deelblokjes spinazie uit de diepvries 

1-2 chipata's of ander platbrood 

raita of tzatziki,  voor erbij 

 

Voor de marinade 

 

2 el tikka masala currypasta 

3 tenen knoflook, geperst 

stukje gember van 3 cm,geschild en geraspt

sap van 1/2 citroen 

2 el yoghurt 

 

Snijd de kipfilets in gelijke blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade in een schaal en leg de kip erin. Dek af en zet 2 tot 24 uur in de koelkast. 

 

Als de kip goed gemarineerd is, verhit je de arachideolie in een middelgrote koekenpan op laag vuur. Doe de rode ui erin met wat zout en fruit lanfaam tot de uien goudbruin kleuren. Doe de knoflook en gember erbij en bak 1-2 minuten al roerend mee. Voeg de currypasta toe en bak een minuutje mee. Doe de tomaten blokjes erbij en laat zachtjes 2-3 minuten koken. 

 

Maak intussen de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

 

Schep de helft van de gemarineerde kip en de marinade in de koekenpan, bij het tomatenmengsel. Zet de rest van de kip goed afgedekt terug in de koelkast voor het recept van de volgende dag (gegrilde kipspiesjes).

Laat de kip 3 minuten zachtjes meekoken en voeg de bevroren spinazie toe. Roer en laat zachtjes koken tot de spinazie ontdooid is, de kip door en door gaar is en alles goed is gemengd. Dit duurt ongeveer 5 minuten. 

 

Warm de chipata's op in een warme oven of in een droge koekenpan. 

Schep de curry op de witte rijst en eet samen met een schepje raita en de warme chipata's. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Slimme Eenpersoons maaltijden van Sam

Stern?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam Stern:

 

Pasta met kip en  preiGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.