Kipcurry met spinazie

1 persoon - 30 minuten

curry

Ingrediënten

  • 2 kipfilets 
  • scheutje arachideolie 
  • snufje zout
  • 2 tenen knoflook,  geperst 
  • stukje gember van 3 cm, geschild en geraspt
  • 1-2 tl tikka masala currypasta
  • 400 tomatenblokjes uit blikeur
  • ca 60 g witte rijst 
  •  5 deelblokjes spinazie uit de diepvries 
  • 1-2 chipata's of ander platbrood 
  • raita of tzatziki,  voor erbij 

Voor de marinade 

  •  2 el tikka masala currypasta 
  • 3 tenen knoflook, geperst 
  • stukje gember van 3 cm,geschild en geraspt
  • sap van 1/2 citroen 
  • 2 el yoghurt 

 


Bereiden

 

Snijd de kipfilets in gelijke blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade in een schaal en leg de kip erin. Dek af en zet 2 tot 24 uur in de koelkast. 

 

Als de kip goed gemarineerd is, verhit je de arachideolie in een middelgrote koekenpan op laag vuur. Doe de rode ui erin met wat zout en fruit lanfaam tot de uien goudbruin kleuren. Doe de knoflook en gember erbij en bak 1-2 minuten al roerend mee. Voeg de currypasta toe en bak een minuutje mee. Doe de tomaten blokjes erbij en laat zachtjes 2-3 minuten koken. 

 

Maak intussen de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

 

Schep de helft van de gemarineerde kip en de marinade in de koekenpan, bij het tomatenmengsel. Zet de rest van de kip goed afgedekt terug in de koelkast voor het recept van de volgende dag (gegrilde kipspiesjes).

Laat de kip 3 minuten zachtjes meekoken en voeg de bevroren spinazie toe. Roer en laat zachtjes koken tot de spinazie ontdooid is, de kip door en door gaar is en alles goed is gemengd. Dit duurt ongeveer 5 minuten. 

 

Warm de chipata's op in een warme oven of in een droge koekenpan. 

Schep de curry op de witte rijst en eet samen met een schepje raita en de warme chipata's. 

Kookboek

Slimme eenpersoonsmaaltijden

Martin Kintrup 

Koken voor jezelf is leuk! Je kunt eindeloos ex- perimenteren en eventuele mislukkingen hoef je met niemand te delen...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.