Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam Stern

Een boek voor solokoks, zoals Sam Stern zegt.

Koken voor jezelf hoeft niet saai te zijn. Integendeel, maak er een feestje van. Je hoeft met niemand rekening te houden, de keuken met niemand te delen en je kookt wat jij lekker vindt. Experimenteer naar hartenlust.

Met deze sensationele eenpersoons-gerechten wil Sam Stern je inspireren meer moeite te doen in de keuken zonder dat je daar vreselijk veel tijd mee kwijt bent. En het is leuk om te koken voor jezelf. Veel leuker dan een paar boterhammen in de broodrooster duwen of een ei te bakken.

Met een beetje hulp van Sam Stern weet je al snel hoe het is om te genieten van echt lekker eten.

 

Sam Stern publiceert al kookboeken vanaf zijn 14e. Sinds hij zich kan herinneren is Sam bezig met koken. Zodra hij bij het aanrecht kon, was hij de sous-chef-kok van het gezin. Sam wil zijn vrienden en iedereen die zijn boeken leest, net zo veel laten genieten van koken als hij dat doet. Dat inspireerde hem tot het schrijven van zijn eerste kookboek in 2005. Het boek werd een internationale bestseller en andere boeken volgden in rap tempo.

Sam bewijst in zijn boeken dat je voor goed en lekker eten niet urenlang in de keuken hoeft te staan. Met een beetje organisatie kan iedereen in een handomdraai smakelijke gerechten creëren. Easy recepten, duidelijke instructies, korte ingrediëntenlijsten en handige tips. Dat kenmerkt de recepten van Sam Stern.

 

Het allerslimste van dit boek vind ik de uitgekiende receptuur. Met het hoofdingrediënt van het eerste dag maak je meteen de basis voor de volgende dag. Daarmee ben je op dag twee al voor de helft klaar. Wat ik ook slim vind, is de basislijst met ingrediënten voor de voorraadkast, vooraan in het boek. Om lekker te kunnen koken heb je alleen nog een paar verse ingrediënten nodig. En wat ik slim vind van mezelf is dat ik het boek ook kan gebruiken voor mijn gezin. Ik verdubbel de ingrediënten voor twee dagen koken voor twee personen of voor vier personen op dag één. Iedereen kan dit boek dus gebruiken, niet alleen solokoks.

 

Wanneer je het boek doorbladert zie je meteen de paginagrootte foto's met de heerlijke gerechten. Pasta met kip en prei, kipcurry met spinazie, pittig gebakken rund, kabeljauw met chorizo en pestoaardappels en zelfs eenpersoons nagerechten zoals bekertaartjes uit de magnetron.

Bij ieder recept staat een korte intro en de receptuur is duidelijk en stap voor stap beschreven, ook goed te volgen voor beginnende koks. Bij ieder recept is een foto geplaatst, zowel bij de recepten van dag één als bij de recepten van dag twee. Ik vind het altijd fijn als ik een beeld heb van hoe mijn maaltijd eruit zou kunnen zien en bij wat ik heb uitgeprobeerd klopt dat aardig. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar bij de plaatselijke super, daarvoor hoef je niet stad en land af te lopen.

 


Foto's Slimme eenpersoonsmaaltijden

 

Slimme eenpersoonsmaaltijden laat zien dat je als solokok heerlijk kunt eten zonder al te veel moeite. In een handomdraai zet je iedere dag een lekkere en verse maaltijd voor jezelf op tafel en het voordeel van een solokok is dat je elke dag ook nog kan eten waar je zelf zin in hebt.

Vegatarisch, vis, een lapje vlees of een groot stuk vlees. Sam Stern geeft je inspiratie en tips.
En doet de titel vermoeden dat dit boek alleen voor eenpersoons huishoudens is, dan heb je het mis. Verdubbel of verviervoudig de  hoeveelheden en je kan ook met tweeën of met je hele gezin genieten van deze heerlijke gerechten. Daarnaast helpt het boek je om aan de slag te gaan met je eigen recepten, om met het basisingrediënt een tweede gerecht te maken voor de volgende dag.


Voorproefje uit Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam Stern

Auteur Sam Stern

Uitgeverij Good Cook B.V.

Hardcover

192 pagina's

ISBN 978 94 6143 165 3

Prijs €22,50

 

Nieuwsgierig geworden naar Slimme eenpersoonsmaaltijden van Sam Stern?

Bekijk het boek dan bij Bol.com 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.