Auberginerolletjes uit de Delicious van maart 2017

Een vega hapje, voorgerecht of hoofdgerecht. Met dit gerechtje kan je alle kanten op. Met een vierde deel van het recept maakte ik deze zes auberginerolletjes, gevuld met rijst, peterselie, pistache en kaas. Een bijzonder  en warm hapje dat je helemaal van tevoren klaar maakt. Voor het eten zet je ze nog 15 minuten in de oven en dat is wel zo makkelijk. Heb jij je handen vrij voor andere dingen.

De feta in het recept heb ik vervangen door Mascarpone die zacht en romig is. Daarmee plakt de rijstvulling beter aan elkaar en voorkom je dat de rijst uit het rolletje valt.


 

Voor 4 personen

Voorbereiden: 25 minuten. Oven: 15 minuten.

 

75 g pandanrijst

3-4 middelgrote aubergines

6 el milde olijfolie

2 tenen knoflook, geperst

150 g feta, verkruimeld

1 bosje platte peterselie, fijngesneden

1 tl gemalen komijn

100 g pistachenoten, grof gehakt

200 ml Griekse yoghurt

1/2 bosje munt, blad fijngesneden

 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Verhit intussen een grillpan voor op de hoogste stand. Snij de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Meng de knoflook met de olijfolie. Besmeer de aubergine met 1 1/2 el van de knoflookolie en bestrooi met peper en zout. Gril de aubergine aan beide kanten in 3 minuten gaar.

Verwarm de oven voor op 200 ℃. Meng de rijst met de feta, peterselie, komijn, 1 1/2 el van de olie, driekwart van de noten en breng op smaak met zout en peper. Leg op elke plak aubergine wat van het mengsel en rol op. Zet vast met cocktailprikkers. Bestrijk met 1 1/2 van de olie, doe in een ovenschaal en bak in het midden van de oven nog 15 minuten.

Meng intussen de yoghurt met de verse muntblaadjes en de laatste olie en beng op smaak met peper en zout. Serveer met de yoghurt, bestrooi met de rest van de noten en wat blaadjes munt.

 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.