Salade van geroosterde pompoen, broccoli & spek met mosterddressing

6 personen - 40 minuten

salade

Ingrediënten

  • 600 g pompoen en/of zoete aardappel, in parten die aan de dikste kant 4 cm zijn
  • 5 el extra vergine olijfolie of raapzaadolie
  • 1 stronk broccoli, ca 300 g, in roosjes verdeeld
  • 6 plakken doorregen spek, in repen van 2 cm breed
  • 2 el pompoenpitten
  • 75 g rijpe cheddar of Parmezaanse kaas, geschaafd
  • een kleine handvol rucola
  • zout en versgemalen zwarte peper

 

Voor de dressing

  • 1 el gladde of grove dijonmosterd
  • 1 tl Engelse mosterd
  • 1 tl honing of ahornsiroop, plus extra naar smaak
  • 1 el citroensap, cider- of wittewijnazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Doe de pompenparten in een kom met 3 eetlepels olie en zout en peper. Schep alles door elkaar en verdeel de plakken over een bakplaat. Rooster ze in de oven in ca 30 minuten. Voeg na 15 minuten de broccoli toe, door de overgebleven olie gehaald en met zout en peper bestrooid, en ook het spek. Zet alles weer in de oven en rooster het tot de groenten gaar zijn en het spek met krokant en goudbruin is.

 

Klop intussen de ingrediënten voor de dressing tot een mooi gebonden saus.

 

Strooi de pompoenpitten in een andere kleine ovenschaal en rooster ze 5 minuten in de oven tot ze knetteren. Haal de groenten, spek en pompoenpitten uit de oven en schud ze in een schaal. Giet de dressing erover en schep ales om, proef en doe er naar smaak nog wat zout en peper bij. Verdeel de geschaafde kaas en rucola op de salade en serveer hem warm.

Kookboek

Salades

Katie en Giancarlo Caldesi

In dit inspirerende boek zijn salades uit alle windstreken en voor elk uur van de dag verzameld. Als volwaardig hoofdgerecht of ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.