Creamy aardappel uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers

Deze romige aardappelschotel is eigenlijk een soort tortilla. Je kan hem koud of warm eten, het is allebei even lekker.

De aardappels bak je in een ovenschaal in een matig hete oven. Doordat je hem afdekt met folie blijft de bovenkant licht van kleur. Heb je liever een krokant gebakken korstje net als op de foto dan zet je hem nog een minuut of 10 onder de grill op 220 ℃ of je bakt hem zonder de folie. Omdat de baktemperatuur relatief laag is zal hij niet snel verbranden maar ik zou het toch even in de gaten houden. Toch jammer als hij te donker wordt. 


 

De ene keer schil ik zelf de aardappels en neem ik de tijd. De andere keer, zoals nu, neem ik een zakje voorgekookte aardappelschijfjes. Dan stapel ik de taart ook niet netjes op maar doe ik alles in een kom en meng het voorzichtig met mijn handen. Daarna giet ik het over in een ingevette ovenschaal en kan hij de oven in.

Knoflookzout kan je kopen maar ook vervangen door zout en gedroogde knoflook uit de molen. Neem dan een verhouding van 3 delen zout op 1 deel knoflook. Geen gedroogde knoflook in huis? Neem dan een teentje verse knoflook uit de knijper en meng met de slagroom, melk en ei.

 

Bijgerecht voor 8 personen

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 100 minuten.

 

40 g roomboter

1 tl knoflookzout, plus extra

250 ml room

250 ml melk

2 eieren

1 kilo aardappelen, geschild en in dunne plakken

zout en peper

 

Vet een ovenschaal goed in met zachte boter en bestrooi met knoflookzout.

Meng de melk en de room goed met de eieren.

 

Bedek de bodem met de helft van de aardappelen en giet de helft van de room en de melk eroverheen. Bestrooi de aardappelen met zout, peper en knoflookzout.

 

Bedek met het restant van de aardappelen  en giet er het restant van de melk en room op. Bestrooi wederom met zout, peper en knoflookzout. 

 

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 160 ℃. Controleer of het gerecht klaar is en serveer meteen of laat afkoelen.

 


Nieuwsgierig geworden naar de BBQ Bijbel van Julius Jaspers?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

 

Meer recepten uit de BBQ Bijbel van Julius Jaspers

 

 

Pulled pork met all purpose bbq-rub

 

 

 

 

Klassieke BBQ saus



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.