Creamy aardappel

8 personen - 2 uur

aardappelen

Ingrediënten

  • 40 g roomboter
  • 1 tl knoflookzout, plus extra
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 kilo aardappelen, geschild en in dunne plakken
  • zout en peper

 


Bereiden

Vet een ovenschaal goed in met zachte boter en bestrooi met knoflookzout.

Meng de melk en de room goed met de eieren.

 

Bedek de bodem met de helft van de aardappelen en giet de helft van de room en de melk eroverheen. Bestrooi de aardappelen met zout, peper en knoflookzout.

 

Bedek met het restant van de aardappelen  en giet er het restant van de melk en room op. Bestrooi wederom met zout, peper en knoflookzout. 

 

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 160 ℃. Controleer of het gerecht klaar is en serveer meteen of laat afkoelen.

Kookboek

BBQBijbel

Julius Jaspers

BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber. Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger ...

 

 Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.