Mexicaanse salade uit 'Gezond eten' van maart 2017

Vandaag maak ik de lunch voor een aantal harde werkers. Dan kies ik graag voor iets warms met een salade.

In het magazine Gezond eten van maart staat het recept van deze Mexicaanse salade. Dit is goed te maken voor 12 personen en toch snel klaar. De salade heb ik wel aangemaakt met een beetje slasaus, crème fraîche, wat azijn, citroensap, suiker, peper en zout. Dan plakt alles wat beter aan elkaar en valt het niet meteen van je vork. Dat vind ik zo lastig. Serveer de salade met wraps, pita of lekker bruin brood.


 

Voor zes personen

Voorbereiden: 10 minuten. In totaal: 25 minuten.

 

450 g groene kool, gesneden

1 rode paprika

1/2 rode ui

2 wortels, geraspt

300 maiskorrels

15 g verse koriander, fijngehakt

2 el olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

500 g mager rundergehakt

400 g kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

400 g tomatenblokjes

1 rode peper, fijngehakt

1 tl cajunkruiden

1 tl komijnpoeder

6 volkoren pitabroodjes

1 avocado

1 citroen, uitgeperst en schil geraspt

 

Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten rul. Voeg de kidneybonen, tomatenblokjes, rode peper, cajunkruiden en komijnpoeder toe en laat het gehaktmengsel 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Voeg aan het gehaktmengsel eventueel een lepel tomatenpuree toe voor een mooie rode tomatensaus.

 

Meng de groene kool, de paprika, rode ui, wortel, mais en koriander in een kom.

Prak de avocado met een vork, besprenkel met citroensap en meng de rasp erdoorheen. Breng op smaak met zwarte peper.

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.

 

Verdeel het gehaktmengsel over de groenekoolsalade. Serveer met de krokante pitabroodjes en guacamole.

 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.