Mexicaanse salade

6 personen - 35 minuten

salade

Ingrediënten

  • 450 g groene kool, gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 2 wortels, geraspt
  • 300 maiskorrels
  • 15 g verse koriander, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook

 

  • 500 g mager rundergehakt
  • 400 g kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 6 volkoren pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 1 citroen, uitgeperst en schil geraspt

 


Bereiden

Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten rul. Voeg de kidneybonen, tomatenblokjes, rode peper, cajunkruiden en komijnpoeder toe en laat het gehaktmengsel 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Voeg aan het gehaktmengsel eventueel een lepel tomatenpuree toe voor een mooie rode tomatensaus.

 

Meng de groene kool, de paprika, rode ui, wortel, mais en koriander in een kom.

Prak de avocado met een vork, besprenkel met citroensap en meng de rasp erdoorheen. Breng op smaak met zwarte peper.

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.

 

Verdeel het gehaktmengsel over de groenekoolsalade. Serveer met de krokante pitabroodjes en guacamole.


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.