Nasi goreng uit Snelle klassiekers van Brenda Hoff

Als ik mag kiezen tussen nasi goreng met een pakje kruiden uit de super of de nasi goreng van Brenda Hoff, nou dan weet ik het wel!

In het boek Snelle Klassiekers van Brenda Hoff staan allerlei klassieke gerechten waar Brenda een eigen twist aan geeft. Zij maakt klassieke gerechten helemaal van deze tijd. Klassiek en snel klaar, zonder in te boeten aan smaak. En omdat ik het dan toch nóg makkelijker wil maken voor mezelf gebruik ik een kant-en-klaar groentepakket met gesneden groenten voor nasi. Een beetje van de super en een beetje van Brenda. 


 

Voor vier personen

Bereiden in totaal: 40 minuten.  

 

300 g zilvervliesrijst

2 kipfilets

2 el ketjapmarinade

600 g fijngesneden nasigroenten

2 teentjes knoflook, geperst

1/3 tl chilipoeder

2/3 tl laos

1/3 tl korianderpoeder

1/3 tl kurkuma

1/3 tl komijnzaad

1/3 tl kaneel

1/2 tl zout

saté voor erbij

gebakken eitje voor erbij

kroepoek voor erbij 

 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. 

Snijd de kip in blokjes en marineer ze met de ketjapmarinade, laat dit 15 minuten staan.

 

De de kipfilet droog en bak de stukjes kort in een grote wok of hapjespan. Voeg de groente samen met de knoflook, kruiden, specerijen en zout toe aan de kip. Meng dit goed door en bak mee tot de groente gaar is. 

Bak de rijst kort mee met het groentemengsel. 

 

Serveer de nasi met satésaus, een gebakken eitje en kroepoek.

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Snelle Klassiekers van Brenda Hoff?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.