
4 personen - 40 minuten
rijst
Ingrediënten
- 300 g zilvervliesrijst
- 2 kipfilets
- 2 el ketjapmarinade
- 600 g fijngesneden nasigroenten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1/3 tl chilipoeder
- 2/3 tl laos
- 1/3 tl korianderpoeder
- 1/3 tl kurkuma
- 1/3 tl komijnzaad
- 1/3 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- saté voor erbij
- gebakken eitje voor erbij
- kroepoek voor erbij
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd de kip in blokjes en marineer ze met de ketjapmarinade, laat dit 15 minuten staan.
De de kipfilet droog en bak de stukjes kort in een grote wok of hapjespan. Voeg de groente samen met de knoflook, kruiden, specerijen en zout toe aan de kip. Meng dit goed door en bak mee tot de groente gaar is.
Bak de rijst kort mee met het groentemengsel.
Serveer de nasi met satésaus, een gebakken eitje en kroepoek.

Kookboek

Snelle klassiekers
Brenda Hoff
Van hutspot tot risotto en van cheesecake tot paella. De bekende recepten bevatten verrassende twists, waardoor het ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.