De Beste Burgers van Martin Kintrup

Burgers zijn hot. Op dit moment zie je overal reclameborden van grote fastfoodketens, met foto's van hun burgers. Martin Kintrup gaat met zijn culiburgers een stapje verder want zijn burgers lijken in de verste verte niet op fastfood burgers. Deze culiburgers zijn helemaal home made, echt van boven tot onder. Van broodje tot burger en van salade tot saus. Alles. En als een architect bouw je laag voor laag je eigen heerlijke burger. Dat maakt het zo ontzettend lekker. 

Martin Kintrup heeft meerdere Duitse kookboeken geschreven met de meest uiteenlopende titels. Een vegetarisch kookboek, tapas, noedels en sauzen, Paleo, voor studenten en voor feestjes. Zover ik kan zien zijn er inmiddels vier titels ook in Nederland uitgebracht.

Gelukkig is ook het boek De beste burgers vertaald want de burgers die ik heb gemaakt waren echt ontzettend lekker. Onder aan deze pagina heb ik 'mijn' burgers gefotografeerd en kan je doorklikken naar het recept. Doen hoor!

 

Het boek is verdeeld in zes hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk zijn de basics,  de broodjes en de burgers. Daarna komt het architectenwerk, de opbouw van de burgers waarbij een onderscheid is gemaakt tussen burgers met rund en wild, burgers met varken en lam, burgers met gevogelte, vis en zeevruchten en als laatste vega en vegan burgers. 

Het laatste hoofdstuk zijn the best buddies, recepten voor sauzen, bijgerechten en salades. 

 


Foto's De beste burgers

 

De namen die Martin zijn burgers heeft gegeven doen je al watertanden. Wat denk je van de Bonanza, Viva Zapata, Queenstown, Deep forest, Lost in  France, Mucho mango, Santiago, Don Quijote, Terug naar de kust en Green hell? Onder de titels staat in steekwoorden waarmee de burger wordt opgebouwd, gevolgd door de bereidingswijze en een lijstje met ingrediënten. 
 
Bij de meeste recepten staat de beschrijving van het recept op de linker pagina met een foto van de burger ernaast op de rechter pagina. De foto's van de burgers zijn stoer en heel duidelijk, je kan de opbouw van de burgers goed zien. 
Doordat de receptjes voor de broodjes, burgers, sauzen en salades in andere hoofdstukken beschreven staan, blijft het recept overzichtelijk (niet te lang) maar  moet je tijdens het koken wel veel bladeren. Het makkelijkst is om eerst alle onderdelen apart te maken.
 

Het lekkerst is natuurlijk om alles zelf te maken maar het kan ook anders. Je kan een zelfgemaakte broodje ook vervangen door een broodje van de bakker, zelfgemaakte ketchup door ketchup van Heinz enz. Daarin maak je zelf een keuze en maak zo je de burger minder bewerkelijk en tijdrovend. Wat ik zeker niet zou aanpassen is de burger zelf en de salades. 

Mijn advies? Wanneer je een écht lekkere burger wil eten moet je dit boek aanschaffen. Neem er de tijd voor, maak een heerlijke culiburger en ik garandeer je, je wil nooit meer anders. 

Voorproefje uit De Beste Burgers van Martin Kintrup

 

Auteur Martin Kintrup

Uitgever Forte Culinair

Hardcover

144 pagina's

ISBN 978 949 185 316 6

Prijs €14,95

 

Nieuwsgierig geworden naar De Beste Burgers van Martin Kintrup?

Bekijk het boek dan bij Bol.com 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.