
4 personen - 10 minuten
sauzen, dressings & dips
Ingrediënten
- 4 grote onbespoten citroenen
- 180 g tonijn in olijfolie, uitgelekt
- 2 tl gezouten kappertjes, afgespoeld
- 90 g mayonaise
- 50 g mascarpone
- 50 g ontpitte zwarte olijven
- 3 hardgekookte eieren
-
een kleine handvol bieslook
- een kleine handvol dille
- 1/2 tl gedroogde oregano
- snufje zout
- snufje witte peper
- snufje chilivlokken
Ter garnering
- 1 el bieslook, grofgehakt
- 1 el dille, fijngehakt
- 1/2 tl gedroogde oregano
Bereiden
Halveer de citroenen, als je die gebruikt, in de lengte.
Pers 4 eetlepels sap uit 1 citroen en zet apart. Schep met een theelepel de pulp uit alle citroenen. Verwijder de pitjes en doe de citroenpulp, het citroensap en de rest van de ingredienten in een foodprocessor. Pureer goed tot er een dikke romige pasta ontstaat.
Vul de gehalveerde citroenen met behulp van een spuitzak of een lepel met de pasta en bestrooi met de gehakte kruiden en de gedroogde oregano. De gevulde citroenen zijn maximaal 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Kookboek

Verrukkelijk Rome
Eleonora Galasso
La dolce vita in een kookboek: de in Rome geboren en getogen Eleonora Galasso neemt je mee naar haar keuken: van oma's ...
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.