Tonijncrème uit Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso

Tonijncrème, maar dan weer op een andere manier bereid. Deze Italiaanse aperativo uit Verrukkelijk Rome van Eleonora Galao wordt gemaakt met Mascarpone en citroen. Veel citroen al moet ik er eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat ik deze niet heb toegevoegd omdat niet iedereen een liefhebber is.

Niet alleen de Mascarpone maakt deze tonijncrème anders maar ook de olijven die je toevoegt. Eleonora pureert alles in de foodprocessor maar ik vind een grove structuur lekkerder en heb alles alleen met een vork geprakt. Lekker met zuurdesembrood.


 

Voor vier personen

Bereiden in totaal: 10 minuten.  

 

 

4 grote onbespoten citroenen

180 g tonijn in olijfolie, uitgelekt

2 tl gezouten kappertjes, afgespoeld

90 g mayonaise

50 g mascarpone

50 g ontpitte zwarte olijven

3 hardgekookte eieren

een kleine handvol bieslook

een kleine handvol dille

1/2 tl gedroogde oregano

snufje zout

snufje witte peper

snufje chilivlokken

 

Ter garnering

1 el bieslook, grofgehakt

1 el dille, fijngehakt

1/2 tl gedroogde oregano

 

 

Halveer de citroenen, als je die gebruikt, in de lengte. 

 

Pers 4 eetlepels sap uit 1 citroen en zet apart. Schep met een theelepel de pulp uit alle citroenen. Verwijder de pitjes en doe de citroenpulp, het citroensap en de rest van de ingredienten in een foodprocessor. Pureer goed tot er een dikke romige pasta ontstaat. 

 

Vul de gehalveerde citroenen met behulp van een spuitzak of een lepel met de pasta en bestrooi met de gehakte kruiden en de gedroogde oregano. De gevulde citroenen zijn maximaal 3 dagen in de koelkast houdbaar. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

 Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.