Gestoofd konijn met druiven & olijven uit Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso

Echt superlekker, dit recept met konijn van Eleonora Galasso uit Verrukkelijk Rome. Gestoofd in de wijn met olijven wordt het konijn heerlijk mals. 

Omdat ik twijfelde aan de stooftijd heb ik die wel verlengd van 30 minuten naar 2 uur. En met een wijntje en een boekje vliegt die tijd om. Ook heb ik meer wijn en bouillon toegevoegd zodat het konijn bijna onder stond omdat ik bang was dat anders niet alle delen supergaar zouden zijn. 

Het resultaat was heerlijk mals vlees. En met de druiven ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit.


Voor zes personen

Bereiden totaal: 10 minuten.  Stoven: 2 uur.


4 el extra vergine olijfolie

1 konijn in 8 stukken 

1 grote witte ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

2 laurierblaadjes plus extra ter garnering

een handvol salie, grof gehakt

zout en peper

120 ml jonge rode wijn

150 g ontpitte zwarte olijven

250 ml groentebouillon

100 g blauwe druiven

handvol rucola


Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak in 10 minuten aan alle kanten lichtbruin, keer halverwege.

 

Voeg de ui, de knoflook, de laurierblaadjes en de salie toe en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend 10 minuten, tot de ui zacht is. Schenk de wijn erbij, voeg de olijven toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 30 tot 35 minuten zonder deksel op de pan en af en toe roerend op laag vuur koken. Voeg een soeplepel bouillon toe als het vlees dreigt uit te drogen.

 

Roer de druiven erdoor en laat nog 10 minuten koken, tot de saus dik en glanzend is en het vlees van het bot valt.

 

Strooi een beetje rucola op een ovale serveerschaal. Schep het vlees erop en garneer met wat extra rucola en de druiven.

 


 

Nieuwsgierig geworden naar Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit Verrukkelijk Rome van Eleonora Galasso.

 

 

Tonijncrème



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.