Gestoofd konijn met druiven & olijven

6 personen - 2 1/2 uur

stoofgerecht - vlees

Ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 konijn in 8 stukken 
  • 1 grote witte ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 laurierblaadjes plus extra ter garnering
  • een handvol salie, grof gehakt

 

  • zout en peper
  • 120 ml jonge rode wijn
  • 150 g ontpitte zwarte olijven
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 g blauwe druiven
  • handvol rucola

 


Bereiden

Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak in 10 minuten aan alle kanten lichtbruin, keer halverwege.

 

Voeg de ui, de knoflook, de laurierblaadjes en de salie toe en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend 10 minuten, tot de ui zacht is. Schenk de wijn erbij, voeg de olijven toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 30 tot 35 minuten zonder deksel op de pan en af en toe roerend op laag vuur koken. Voeg een soeplepel bouillon toe als het vlees dreigt uit te drogen.

 

Roer de druiven erdoor en laat nog 10 minuten koken, tot de saus dik en glanzend is en het vlees van het bot valt.

 

Strooi een beetje rucola op een ovale serveerschaal. Schep het vlees erop en garneer met wat extra rucola en de druiven.

Kookboek

Verrukkelijk Rome

Eleonora Galasso

La dolce vita in een kookboek: de in Rome geboren en getogen Eleonora Galasso neemt je mee naar haar keuken: van oma's ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.