Krabsalade met asperges, dille, radijs en geroosterd roggebrood uit Gone Fishing van Mikkel Karstad

Ik vind het leuk om met een recept net weer iets anders te doen. En ik hou ontzettend van hapjes. Je raadt het al. Deze krabsalade met asperges, dille, radijs en geroosterd roggebrood uit Gone Fishing van Mikkel Karstad heb ik omgetoverd tot een voorafje.

Het oorspronkelijke recept was bereid met verse krabbenpoten. Ik heb een blikje krabvlees gebruikt en daarmee staat deze salade zo op tafel. Maar ik geloof het meteen, met vers krabvlees is deze salade vast nog lekkerder. Het roggebrood had ik wel braaf geroosterd maar dat gaf geen meerwaarde. Lunch of licht hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiden: 20 minuten. 


300 g krabvlees (vers of uit blik)

10 groene asperges

1 bos radijs

3-4 el olijfolie

rasp en sap van 1 citroen

1/2 bos dille, fijngehakt

4 plakjes roggebrood

 

Breek de harde uiteinden van de asperges af en spoel de asperges met koud water. Snijd ze in dunne plakjes en leg ze in een kom met het krabvlees. Snijd boven- en onderkant van de radijsjes, spoel ze af met koud water en snijd ze in dunne plakjes. Doe ze bij het krabvlees en de asperges. 

Voeg olijfolie, citroenrasp en -sap, zout en versgemalen peper toe en schep goed om. Strooi er de fijngehakte dille over. 

Voeg zo nodig meer citroen, zout en versgemalen peper toe. Serveer de salade met roggebrood als lunchgerecht of als lichte hoofdmaaltijd. 

  

Nieuwsgierig geworden naar Gone Fishing van Mikkel Karstad?

Bekijk het boek bij Bol.comGeef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.