Lente-uitaart uit het paasnummer van Jamie Magazine

Deze hartige taart met lente-ui is zowel warm als koud erg lekker. 

Telkens neem ik mezelf voor het deeg van de bodem zelf te maken maar dat is weer niet gelukt. Ik had nog maar een uurtje voordat de gasten kwamen dus ik had nogal haast. Snel wat bladerdeeg uit de diepvries gehaald, lente-uitjes gesneden, eieren losgeklopt en pijnboompitten geroosterd. Binnen 15 minuten stond de taart in de oven, gelukkig. Ik bakte hem in 45 minuten op 180 °C prachtig goudbruin en gaar. 

Een perfect recept voor een paasbrunch. 


 

Voor acht personen

Voorbereiden: 15 minuten. Oventijd: 45 minuten.

 

4 eieren

250 ml slagroom

1 el dijonmosterd

150 g gerookte kaas, in plakjes

1 flinke bos lente-ui

50 g pijnboompitten

7 plakjes bladerdeeg, original

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm en klop de eieren los met de slagroom en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.

 

Vet een quichevorm in met boter en leg de plakjes bladerdeeg erin. Druk de randen goed aan elkaar en snijd het overtollige deeg met een mes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en beleg die dan met de kaas. Verdeel de lente-ui over de bodem en giet het ei-roommengsel erover. 

 

Zet 45 minuten in de oven en bak goudbruin en gaar. 

 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.