Lente-uitaart

8 personen - 60 minuten

quiche

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 1 el dijonmosterd
  • 150 g gerookte kaas, in plakjes

 

  • 1 flinke bos lente-ui
  • 50 g pijnboompitten
  • 7 plakjes bladerdeeg, original

 

 


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Ontdooi de plakjes bladerdeeg op het aanrecht. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm en klop de eieren los met de slagroom en mosterd. Breng op smaak met zout en peper.

 

Vet een quichevorm in met boter en leg de plakjes bladerdeeg erin. Druk de randen goed aan elkaar en snijd het overtollige deeg met een mes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en beleg die dan met de kaas. Verdeel de lente-ui over de bodem en giet het ei-roommengsel erover. 

 

Zet 45 minuten in de oven en bak goudbruin en gaar. 


Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.