Frittata met avocado en tomaat

2 personen - 40 minuten

ei

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • sap van 1/4 limoen
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnzaad

 

  • zout en peper
  • 4 cherrytomaten
  • 1 kleine avocado
  • olijfolie

 


Bereiden

 

Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 210 °C). Verwarm de ovenschaal mee.

 

Klop de eieren met een garde goed los in een kom. Voeg het limoensap, knoflookpoeder, komijnzaad en een snuf zout en peper toe. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de avocado en snijd in blokjes of plakjes. Voeg de avocado en tomaten toe aan het eimengsel en roer om.

 

Doe een scheutje olijfolie in de hete ovenschaal en zwenk de schaal zodat de olijfolie goed wordt verdeeld. Voeg het eimengsel toe. Zet terug in de oven en laat 5 à 7 minuten staan of tot het ei gestold is. 

Kookboek

De man die koken kan

Walter Luitwieler 

Gerechten voor thuis van dé man achter het fornuis. Eten is al zolang als Walter Luitwieler zich kan herinneren de rode draad ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.