Frittata met avocado en tomaat uit De man die koken kan van Walter Luitwieler

Wat een heerlijke lunch had ik vanmiddag.

Frittata uit de oven. Walter Luitwieler geeft in zijn boek De man die koken kan maar liefst drie varianten. De eerste is met avocado en tomaatjes. De tomaatjes worden in de oven lekker zoet en combineren geweldig met de avocado.

De tweede variant is met garnalen en champignons en de derde is een rijstfrittata met kip en zongedroogde tomaatjes. Dat klinkt toch allemaal fantastisch of niet? Maar nu eerst het recent met avocado en tomaat.

 


 

Je bakt de frittata in de oven. Makkelijk want dan heb je er geen omkijken meer naar. Hoewel ....... Het duurde bij mij echt wel langer dan 5 tot 7 minuten voordat het ei gestold was. De frittata heeft 15 minuten in de oven gestaan en telkens als ik de deur opendeed om te kijken of hij al goed was kwam die heerlijke geur me tegemoet. Doe er wat frisse sla bij en smullen maar.

 

Voor twee personen

Bereiden totaal: 25 minuten.  Oven: 15 minuten.

 

4 grote eieren

sap van 1/4 limoen

1/4 tl knoflookpoeder

1 tl komijnzaad

zout

peper

4 cherrytomaten

1 kleine avocado

olijfolie

      

Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 210 °C). Verwarm de ovenschaal mee.

 

Klop de eieren met een garde goed los in een kom. Voeg het limoensap, knoflookpoeder, komijnzaad en een snuf zout en peper toe. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de avocado en snijd in blokjes of plakjes. Voeg de avocado en tomaten toe aan het eimengsel en roer om.

 

Doe een scheutje olijfolie in de hete ovenschaal en zwenk de schaal zodat de olijfolie goed wordt verdeeld. Voeg het eimengsel toe. Zet terug in de oven en laat 5 à 7 minuten staan of tot het ei gestold is. 

 


 

Nieuwsgierig geworden naar De man die koken kan van Walter Luitwieler?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

Meer recepten uit De man die koken kan van Walter Luitwieler.

 

Amaretto cantuccini-ijs

 Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.