Gerookte forel op waldorfsalade

4 personen - 30 minuten + marineertijd

bbq - salade - vis

Ingrediënten

 • 4 verse forellen met vel à 250 g
 • 1/2 knolselderij
 • 1 appel
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 el rozijnen
 • 40 g geroosterde walnoten

 

 • 3 el mayonaise
 • 1 el gembersiroop
 • versgeperst citroensap
 • zout
 • versgemalen peper

 


Bereiden

Maak de forellen schoon en verwijder eventuele graten. Laat het vel zitten. Bestrooi de filets met zout en laat ze 1 uur rusten. Laat een handvol houtsnippers in ruim water weken. Verwarm de barbecue voor tot 60-80 graden. Verdeel de geweekte houtsnippers over de kolen. Wanneer je een gasbarbecue gebruikt, doe dan de snippers in een smokerbox. Rook de forellen ongeveer 15 minuten met gesloten deksel boven indirecte hitte.

 

Bereid ondertussen de waldorfsalade. Schil de knolselderij en snijd hem in luciferdunne reepjes. Blancheer de knolselderij 2 minuten in kokend water met zout en laat hem vervolgens in ijswater schrikken. Laat hem uitlekken. Schil de appel, snijd hem in tweeën en verwijder het klokhuis. Snijd de appel eveneens in luciferdunne reepjes. Hak de walnoten grof.

Meng knolselderij, appel, bleekselderij, walnoten en rozijnen in een kom. Voeg de mayonaise, gembersiroop en wat citroensap toe en meng alles goed. Breng de waldorfsalade op smaak met zout en versgemalen peper.

 

Trek voorzichtig het vel van de forelfilets. Leg de lauwwarme filets op de salade en dien ze direct op.

Kookboek

Een wereldreis rond de bbq

Ralph de Kok

Iedere Nederlander staat zo'n dertien keer per jaar aan de barbecue. Is het dan niet hoog tijd voor een beetje afwisseling ...

 

Lees verder Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.