Nicoise met tonijn, haricots verts, aardappels & zongedroogde tomaten

4-6 personen - 40 minuten

salade

Ingrediënten

  • 300 g nieuwe aardappels
  • 250 g lange haricots verts
  • 4-6 eieren
  • 3 bosuien of 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1 blikje tonijn op water of olie, uitgelekt, in schilfers
  • 1 grote stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 40 g zongedroogde tomaten op olie, uitlekgewicht, grofgesneden
  • 12 lekkere olijven, ontpit en gehalveerd
  • 1 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blikjes van 50 g ansjovis op olie, uitgelekt

 

Voor de vinaigrette

  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1-2 tl honing of ahornsiroop
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • zout en versgemalen peper

 


Bereiden

 

 

 

Kook de aardappels in de schil in een grote pan met ruim kokend water met zout gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de haricots verts in en andere middelgrote pan in ruim kokend water met zout. Giet af en laat afkoelen.

 

Kook de eieren in 8 minuten hard, pel ze en zet opzij.

Schud de ingrediënten voor de vinaigrette in een glazen pot met schroefdeksel door elkaar. Proef en voeg zo nodig nog wat olie, honing en siroop toe. 

Snijd de afgekoelde aardappels doormidden en doe ze in een grote schaal. Week de ui 10 minuten in koud water om hem minder scherp te maken, laat hem uitlekken en doe in de schaal. Halveer de haricots verts en doe ze met de overige ingrediënten behalve de eieren in de schaal. 

 

Schep wat van de vinaigrette door de salade. Halveer de eieren en garneer de salade daarmee. 

Kookboek

Salades

Katie en Giancarlo Caldesi

In dit inspirerende boek zijn salades uit alle windstreken en voor elk uur van de dag verzameld. Als volwaardig hoofdgerecht of ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.