
Lekker, een boek vol salades, suiker- en koolhydraatarm. Heerlijk lichte maaltijden, soms met vlees en vis, soms vegetarisch. Zo wil ik elke dag wel eten.
Als het aan Katie en Giancarlo Caldesi ligt hoef je tegenwoordig bij het woord salade ook niet meer te denken aan een bak met konijnenvoer. Een salade is zoveel meer. Eet hem koud of warm, als
bijgerecht of als hooofdmaaltijd, maar ga altijd voor een goede balans tussen zoet en zout, zacht en krokant. En vergeet niet de salade af te maken met een waanzinnige dressing.
Het boek 'Salades' is geïnspireerd de nieuwe manier van eten van het echtpaar Caldesi. De salades zijn vers, rijk aan voedingsstoffen, meestal arm aan suiker en glutenvrij. En zij zijn echt niet de enigen die dit 'dieet' volgen. Iedereen wil vaker op deze gezonde manier eten.
Naast een inleiding en een hoofdstuk over dressings zijn er 7 hoofdstukkken met saladerecepten. Het hoofdstuk 'Wakker worden' geeft je 8 ideeën om met een salade te ontbijten, bijvoorbeeld met een watermeloen-feta salade, een sugarsnapsalade met doperwtenpannenkoekjes en pepermakreel of saffraanperziken met munt, bananenpannenkoekjes en citroen crème fraîche.
Fotograaf: Helen Cathcart
Dit boek is een heerlijk zomer-saladeboek met ontzettend veel lekkere recepten. Je wil ze echt àllemaal maken. Of je nu zin hebt in een lichte lunchsalade of een avondmaaltijd met vlees of vis, het staat er allemaal in.
En voor degenen die niet koolhydraatarm of glutenvrij willen eten, de salades zijn prima uit te breiden met brood of pasta.
Voorproefje uit Salades van Katie en Giancarlo Caldesi?
Geef een reactie
Het emailadres wordt niet gepubliceerd.