Geroosterde zalm met mango-abrikozensalsa uit Een wereldreis rond de BBQ van Ralph de Kok

Dit recept van Ralph de Kok komt uit zijn boek Een wereldreis rond de BBQ. Het recept is afkomstig uit Cuba en wordt oorspronkelijk gemaakt met kreeft. Nou eet ik kreeft niet zo snel op een doordeweekse dag maar een zalmfiletje wel. 
Zalm rooster je op een matig hete BBQ met het deksel dicht. Heb je een BBQ met thermometer, verwarm hem dan tot 180 graden. De vis is gaar wanneer het visvlees gemakkelijk in laagjes uit elkaar valt en niet meer doorschijnend is. Wanneer je twijfelt laat je de zalm nog 2 minuutjes extra grillen. Echt niet langer hoor want dan wordt hij droog vanbinnen en dat is jammer. 

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiden: 30 minuten

 

1 mango

4 abrikozen

1 verse rode chilipeper

1 biologische limoen

wat komijnpoeder

wat fijngesneden oregano

versgemalen zwarte peper

zout

4 zalmfilets à 125-150 g met vel

plantaardige olie

 

Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Schil de mango voor de salsa. Haal het vruchtvlees van de pit en snijd het in kleine blokjes. Haal de pitten uit de abrikozen en snijd De vruchten in kleine blokjes. Snijd de rode chilipeper in flinterdunne ringetjes. Hou je van pittig, laat dan wat zaad zitten. Meng de mango- en abrikozenblokjes en chiliringetjes in een kom. Rasp de schil van de limoen en voeg die toe. Breng de salsa op smaak met komijnpoeder, oregano en versgemalen zwarte peper.

 

Bestrijk de zalm licht met olie en rooster op de velkant 10 minuten op de matig hete BBQ. Serveer met de salsa.


Nieuwsgierig geworden naar Een wereldreis rond de BBQ van Ralph de Kok?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

 

 

Meer recepten uit Een wereldreis rond de BBQ van Ralph de Kok.

 

Gerookte forel op waldorfsalade

 Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.