Geroosterde zalm met mango-abrikozensalsa

4 personen - 30 minuten

bbq - vis

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 4 abrikozen
  • 1 verse rode chilipeper
  • 1 biologische limoen
  • wat komijnpoeder

 

  • wat fijngesneden oregano
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 4 zalmfilets à 125-150 g met vel
  • plantaardige olie

 


Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Schil de mango voor de salsa. Haal het vruchtvlees van de pit en snijd het in kleine blokjes. Haal de pitten uit de abrikozen en snijd De vruchten in kleine blokjes. Snijd de rode chilipeper in flinterdunne ringetjes. Hou je van pittig, laat dan wat zaad zitten. Meng de mango- en abrikozenblokjes en chiliringetjes in een kom. Rasp de schil van de limoen en voeg die toe. Breng de salsa op smaak met komijnpoeder, oregano en versgemalen zwarte peper.

 

Bestrijk de zalm licht met olie en rooster op de velkant 10 minuten op de matig hete BBQ. Serveer met de salsa.

Kookboek

Een wereldreis rond de bbq

Ralph de Kok

Iedere Nederlander staat zo'n dertien keer per jaar aan de barbecue. Is het dan niet hoog tijd voor een beetje afwisseling ...

 

Lees verder 



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.