Amaretto cantuccini-ijs

een grote bak - 15 minuten + wachttijd

toetjes - ijs

Ingrediënten

  • 450 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk

 

  • 60 ml amaretto
  • 100 g cantuccini koekjes

 


Bereiden

Klop de slagroom in een kom tot hij bijna stijf is. Mix de gecondenseerde melk en amaretto  met de mixer erdoor tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 1 minuut.

 

Doe de koekjes in een theedoek, vouw dicht en sla met een deegroller in stukjes of pulseer in een keukenmachine tot je grove stukjes en grote en fijne kruimels hebt. Spatel de koek door het ijs.

 

Doe het ijs in een diepvriesbak met deksel en zet minimaal 6 tot 8 uur in de diepvries. Langer kan natuurlijk ook. Laat het ijs ca. 10 minuten op temperatuur komen voordat je het gaat scheppen.

Kookboek

De man die koken kan

Walter Luitwieler 

Gerechten voor thuis van dé man achter het fornuis. Eten is al zolang als Walter Luitwieler zich kan herinneren de rode draad ...

 

Lees verder



Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.