Amaretto cantuccini-ijs uit De man die koken kan van Walter Luitwieler

Wanneer een recept zo eenvoudig is vertrouw ik het niet helemaal. Zo makkelijk, kan dat wel lekker zijn. Nou, geloof me maar. Dat kan!

In een handomdraai heb je een bak ijs in de diepvries staan waar je U tegen zegt. En onder het kloppen en, hakken en weer mengen kon ik mijn vingers al niet uit de kom houden.

Het mengsel was wat aan de dunne kant vond ik. Mijn fout, ook bij eenvoudige recepten kan je je vergissen, zo blijkt maar weer. Ik heb namelijk 100 ml amaretto toegevoegd. Iets te veel waardoor de koekjes naar beneden zakken. Maar de smaak is er niet minder om.


 

Voor een grote bak ijs

Bereiden totaal: 10-15 minuten.  Diepvries: 6 tot 8 uur

 

450 ml slagroom

1 blikje gecondenseerde melk

60 ml amaretto

100 g cantuccini koekjes

      

Klop de slagroom in een kom tot hij bijna stijf is. Mix de gecondenseerde melk en amaretto  met de mixer erdoor tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 1 minuut.

 

Doe de koekjes in een theedoek, vouw dicht en sla met een deegroller in stukjes of pulseer in een keukenmachine tot je grove stukjes en grote en fijne kruimels hebt. Spatel de koek door het ijs.

 

Doe het ijs in een diepvriesbak met deksel en zet minimaal 6 tot 8 uur in de diepvries. Langer kan natuurlijk ook. Laat het ijs ca. 10 minuten op temperatuur komen voordat je het gaat scheppen.

 


 

Nieuwsgierig geworden naar De man die koken kan van Walter Luitwieler?

Bekijk het boek bij Bol.com

 

 Meer recepten uit De man die koken kan van Walter Luitwieler.

 

 

Frittata met avocado en tomaat

 Geef een reactie

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.